Tekst grootte

NS Reisassistentie: ontmoetingsplaats op het vertrekperron

Nieuws
Geplaatst op: 27 augustus 2020

Let op bij het boeken van uw reis

 

Het aanvragen van NS Reisassistentie kan via de app, online of telefonisch. Reizigers met een visuele beperking die gewend zijn de reisassistentie online aan te vragen, via NS Reisassistentie of in de NS-app,  moeten goed opletten bij hun aanvraag. Vanaf 1 september staat namelijk standaard als ontmoetingsplaats ‘Op het vertrekperron, bij de lift’ ingevuld. Als u gewend bent bij de ingang van het station of de (informatie)balie af te spreken, moet u dit zelf aangeven bij uw online boeking of in de app. Tijdens en na het boeken krijgt u een bevestiging van de gemaakte keuze.

Het grootste deel van de reizigers met een visuele beperking vragen de reisassistentie telefonisch aan via 030-235 78 22. Hoewel de klantadviseurs u vragen welke ontmoetingsplaats u wenst, is het natuurlijk ook goed om dit zelf tijdens het gesprek aan te geven. De klantadviseurs zetten deze ontmoetingsplek in uw boeking, zodat de assistentieverlener op het station hierover wordt geïnformeerd.

Vinger aan de pols
Juist voor reizigers met een visuele beperking is betrouwbaarheid van de assistentieverlening zeer belangrijk. De Oogvereniging en NS hebben daarom afgesproken de komende weken contact te houden hoe deze verandering verloopt . Mocht het een keer misgaan, of u heeft andere opmerkingen, geeft u dit s.v.p. door aan de Ooglijn, via telefoonnummer 030 294 54 44 of ooglijn@oogvereniging.nl. Mochten zich grote problemen voordoen, dan gaat de Oogvereniging opnieuw in gesprek met de NS.

Waarom gewijzigd?

De verruiming van de ontmoetingsplaats is ingevoerd op verzoek van mensen met een motorische beperking die zelfstandig naar het perron kunnen komen. Zij hebben alleen assistentie nodig bij het in en uit de trein komen. De reisassistentie wordt het meeste aangevraagd door mensen met een motorische beperking.

Reisassistentie beschikbaar op 168 stations

Met NS Reisassistentie biedt een opgeleide medewerker hulp op het station en bij het in- en uitstappen. Dit maakt reizen met de trein gemakkelijker voor reizigers met een beperking.

De service wordt momenteel aangeboden op 168 stations van NS en wordt de komende vier jaar uitgebreid naar alle overige stations waar NS rijdt.

Wellicht ook interessant voor u

Hulp op het station

https://www.oogvereniging.nl/leven-werken/verkeer-vervoer/hulp-op-station-op-vliegveld/