Tekst grootte

Oogvereniging richt steunpunt op voor migranten met een visuele beperking

Migranten
Nieuws
Geplaatst op: 17 juni 2021

“Voor nieuwkomers met een visuele beperking is het vaak moeilijk om de weg te vinden in Nederland. Ze kunnen niet meedoen aan het inburgeringstraject of worden geweigerd door een taalschool”, geeft Amany Shalha aan. Shalha is coördinator van het Steunpunt Migranten bij de Oogvereniging en zelf ervaringsdeskundig. “Hoe graag ze ook willen, ze hebben niet de mogelijkheid om mee te doen in de samenleving. En zo belanden mensen in eenzaamheid.”

Wat doet het Steunpunt Migranten van de Oogvereniging?

De Oogvereniging vindt dat migranten met een visuele beperking volwaardig moeten kunnen deelnemen aan de maatschappij. Het gaat naar schatting om 38.000 mensen.

Het Steunpunt Migranten biedt ondersteuning, zowel voor nieuwkomers zelf als voor professionals die met deze groep te maken hebben. Het Steunpunt wijst hen de weg naar de juiste organisaties. Ook wordt er een maatjesproject en een lobbytraject opgestart.

Het Steunpunt Migranten wordt mogelijk gemaakt door het Bartiméus Fonds.

Over de Oogvereniging

De Oogvereniging opent deuren voor mensen met een oogaandoening zodat zij op alle fronten van het leven volwaardig kunnen meedoen. Belangrijke speerpunten zijn voorlichting, belangenbehartiging en ledencontact.