Vacature landelijke vrijwilligerscoördinator

Geplaatst op: 4 november 2021

De kern van het vrijwilligersbeleid van de Oogvereniging is om doorlopend aandacht te hebben voor het vinden, binden, boeien en laten groeien van vrijwilligers. Om ervoor te zorgen dat gemotiveerde vrijwilligers op de plek zitten waar zij zich optimaal kunnen inzetten, en waar ze zich gewaardeerd voelen. Zodat ze kunnen bijdragen aan belangenbehartiging, projecten en gezamenlijke lobby om de levenskwaliteit voor mensen met een oogaandoening te verbeteren.

De Oogvereniging heeft een vacature voor:

Landelijke vrijwilligerscoördinator voor 24-28 uur per week

Wat ga je doen?

• Je doet de werving, selectie van regionale vrijwilligerscoördinatoren, en werkt ze in.
  • Je coördineert en faciliteert de regionale coördinatoren, je organiseert trainingen en werkt deze uit en je organiseert samen met anderen vrijwilligersevents in de regio.
  • Samen met anderen werk je aan het zogenoemde “warme-bad-gevoel” voor de vrijwilligers.
  • Je hebt egelmatig contact met vrijwilligerscoördinatoren, denk hierbij aan begeleiding, training en periodieke evaluatie.
  • Je bent het eerste aanspreekpunt voor patiëntengroepen binnen de Oogvereniging. Je zorgt voor een goede samenwerking tussen en met de patiëntengroepen en ondersteunt ze bij het werk dat ze doen.
  • Je coördineert het project Relatiebeheer ziekenhuizen, waarbij vrijwilligers van de Oogvereniging contact onderhouden met poli’s oogheelkunde met als doel dat patiënten de weg naar ons beter weten te vinden.
  • Je kijkt goed waar behoeften liggen bij de leden- en patiëntengroepen binnen de Oogvereniging. Op basis daarvan begeleid je maatwerkprojecten.

Dit alles doe je in afstemming met de verenigingsmedewerker en het team.

Wie zoeken wij?

• Je hebt ervaring met het werken met vrijwilligers.
  • Je kunt mensen begeleiden en motiveren actief te worden.
  • Je bent empathisch en creëert een positieve sfeer.
  • Je reageert proactief zodat vrijwilligers zich gezien en gehoord voelen
  • Je levert en houdt je aan je afspraken zodat we een positieve cultuur kunnen opbouwen.
  • Ervaringsdeskundigheid strekt tot aanbeveling.
  • Je hebt een HBO werk- en denkniveau, een flexibele instelling en een sterk verantwoordelijkheidsgevoel.

Wij bieden

Een veelzijdige functie in een dynamische omgeving met een informele werksfeer. Je werkt nauw samen met collega’s onder wie de verenigingsmedewerker, vrijwilligers en partnerorganisaties. Informatie over de Oogvereniging is te vinden op www.oogvereniging.nl/over-ons.

Het gaat in eerste instantie om een tijdelijk dienstverband voor 1 jaar. Salariëring volgens salarisschaal 9 van de CAO Sociaal Werk. Het bureau van de Oogvereniging bevindt zich in Utrecht.

Meer informatie of reageren?

Wil je meer informatie over deze functie, neem dan contact op met Ton van Weerdenburg via 030-2006317 of ton.vanweerdenburg@oogvereniging.nl. Je kunt je sollicitatie­brief met CV vóór 20 november 2021 sturen naar Luuk-Jan Boon, directeur (info@oogvereniging.nl). Vermeld in het onderwerp: Vacature landelijke vrijwilligerscoördinator.