Tekst grootte

Wat ben je aan het doen? – Astrid Pieterse

Nieuws
Geplaatst op: 17 februari 2021

Wat doe je als coórdinator Marketing?

“We willen graag dat de buitenwereld meer aandacht krijgt voor de Oogvereniging. En dat meer mensen zien wat we binnen de Oogvereniging allemaal doen. Ik probeer onze naamsbekendheid naar een hoger niveau te tillen.

Heb je een voorbeeld?

“Waar ik nu onder andere mee bezig ben is de Glaucoomweek. We proberen het bereik van de Glaucoomweek te vergroten via een boodschap die te zien is op 485 beeldschermen in wachtkamers van huisartsen, op social media en op posters in optiekzaken. We werken ook samen met de Optometristen Vereniging Nederland om meer bekendheid voor de Glaucoomweek te krijgen.

In de praktijk betekent dit dat ik veel aan het bellen ben: met reclamebureaus, drukkerijen, de OVN, het bedrijf dat de beeldschermen in wachtkamers beheert en met de vrijwilligers die zich al jarenlang inzetten voor de Glaucoomweek en me dus heel veel kunnen vertellen.”

Wat vind je leuk aan dit werk?

“Hiervoor werkte ik op de marketingafdeling van Unilever, een grote, complexe organisatie. Nu werk ik in een – in mijn beleving – klein team, waar mensen écht oog hebben voor elkaar en beslissingen heel snel genomen worden. Niet eindeloos over dingen discussiëren, maar ze gewoon realiseren.

Wat ik hoop is dat mensen straks zó staan te kijken van wat we bij de Oogvereniging allemaal doen, dat we nog trotser op onze vereniging kunnen zijn dan we al zijn.”