Tekst grootte

Revalidatie voor mensen met een oogaandoening

Als je slechter gaat zien is het vaak nodig dingen op een andere manier te leren. Denk hierbij aan het doen van het huishouden, reizen of werken met de computer. Ook heb je misschien behoefte aan gesprekken met een maatschappelijk werker of psycholoog.

Revalidatie bij jou in de buurt

Voor revalidatie bij jou in de buurt kun je terecht bij een regionale vestiging van Bartimeus of Koninklijke Visio. Soms wordt de training bij je thuis gegeven, soms volg ie een cursus bij de revalidatie-instelling.

Vergoeding en verwijzing

Revalidatie wordt vergoed door je zorgverzekeraar en valt onder het eigen risico. Voor revalidatie heb je een verwijzing nog van een medisch specialist. Vaak is dat een oogarts. Ben je al bekend bij de revalidatie-instelling, dan is een verwijzing van je huisarts voldoende.

Revalidatie zonder verwijzing

Ben je bekend bij de revalidatie-instelling en heb je een eenvoudige, korte vraag? Wil je bijvoorbeeld de route van je huis naar de supermarkt leren of wil je weten hoe je de smartphone met vergroting kunt gebruiken? Dan kun je zonder verwijzing terecht. Dit is geregeld in Zorgprogramma 11.

Intensieve revalidatie

Misschien heb je behoefte aan intensieve begeleiding bij het leren omgaan met je visuele beperking. Bij Visio Het Loo Erf in Apeldoorn kun je terecht voor intensieve revalidatie. Samen met andere revalidanten volg je een traject van enkele maanden, waarbij je een aantal dagen per week intern bij Visio Het Loo Erf verblijft. Lees meer over intensieve revalidatie op de website van Koninklijke Visio.

Meer informatie

De Ooglijn

Zit je met een vraag?

De medewerkers van de Ooglijn staan elke werkdag van 09:00 tot 15:30 voor je klaar.

030 29 45 444

Of stel je vraag via: