Adverteren in OOG, het magazine van de Oogvereniging? Dat kan! Hieronder vindt u meer informatie over de redactionele formule van OOG, de tarieven en de advertentievoorwaarden.
Wilt u adverteren in OOG, neem dan contact op met Karlijn de Winter, coördinator Communicatie bij de Oogvereniging, via communicatie@oogvereniging.nl.

Adverteren in OOG
OOG is het tweemaandelijkse magazine van de Oogvereniging vol informatie over alles wat te maken heeft met (het leven met) oogaandoeningen.
OOG heeft vaste rubrieken waaronder ‘Zicht op Zorg’, over ontwikkelingen en nieuws in de oogzorg, ‘Vol Leven’ over onderwerpen die te maken hebben met leven met slechtziendheid of blindheid, ‘Het Gesprek’ met ervaringsverhalen van mensen met een oogaandoening en de rubriek Handig over hulpmiddelen en apps voor mensen met een oogaandoening.
Doelgroep
- Mensen met de meest voorkomende oogaandoeningen zoals glaucoom, netvliesaandoeningen en al of niet aangeboren staar;
- Mensen met zeldzame erfelijke oogaandoeningen, zoals uveïtis, PXE, LOA/LHON en achromatopsie;
- Mensen die als gevolg van een oogaandoening slechtziend of blind (geworden) zijn.
Gemiddelde leeftijd lezers: 45 plus
Verspreiding
OOG heeft een oplage van 7.500 druk, 2.400 daisy-cd, 1200 e-mail, 300 streaming via Webbox en 200 braille.
OOG wordt verstuurd aan alle leden van de Oogvereniging. Daarnaast wordt OOG onder andere verspreid in poliklinieken oogheelkunde in ziekenhuizen en op beurzen.
Tarieven
- 1/1 pagina: 495,-
- 1/2 pagina: 255,-
- 1/3 pagina: 175,-
- 2/3 pagina: 335,-
- 1/4 pagina: 140,-
Neem voor de precieze formaten contact op met communicatie@oogvereniging.nl.
Voorwaarden advertenties
Algemene voorwaarden
- Advertenties die geen relevante inhoud hebben voor mensen met een oogaandoening of in strijd zijn met beleid van de Oogvereniging worden niet opgenomen.
- De verantwoordelijkheid van de inhoud van geplaatste advertenties berust uitsluitend bij de adverteerders.
- Adverteren in OOG houdt geen goedkeuring in van een bedrijf, product of dienst.
- De Oogvereniging is niet aansprakelijk voor claims ten aanzien van een product of dienst.
- Advertenties die discrimineren tegen personen of groepen op grond van geslacht, leeftijd, ras, religie, burgerlijke staat of lichamelijke handicap worden niet geaccepteerd.
- Alle advertenties zijn onderworpen aan de goedkeuring van de Oogvereniging/OOG. Advertenties moeten relevant, effectief en nuttig zijn voor mensen met een oogaandoening. Bij twijfel zal de geschiktheid per geval worden bekeken.
- OOG behoudt zich ook het recht voor om naar eigen goeddunken een advertentie op te annuleren.
- OOG behoudt zich het recht voor om reclame te weigeren voor enig product of dienst waarvoor geschillen bestaan met betrekking tot de claims die worden geuit in de marketing van het product.
- Farmaceutische bedrijven moeten voldoen aan de Gedragscode Geneesmiddelenreclame, de Codevoor Publieksreclame voor Geneesmiddelen (CPG), de Code voor de Publieksreclame Medische Hulpmiddelen (CPMH) en de Code voor de Aanprijzing van Gezondheidsproducten (CAG) en eventuele andere regelgeving met betrekking tot reclame en promotie.
Layout, illustraties en format
- Layout, format en illustraties van de advertentie moet gemakkelijk te onderscheiden zijn van redactionele inhoud.
- Om verwarring te voorkomen, worden tekstadvertenties (advertorials) in de vorm van een redactioneel artikel niet geplaatst.
- De vormgeving en opmaak van advertenties voldoen aan de eisen van toegankelijkheid voor mensen met een visuele beperking.
- Een advertentiepagina is duidelijk herkenbaar door het woord ‘advertentie’.