Tekst grootte

Oogcafé Assen

Oogcafé
Drenthe

Start

7 mei 2024, 14.00 uur (inloop vanaf 13.30 uur)

Einde

7 mei 2024, 16.00 uur (taxi’s terug om 16.15 uur)

Locatie

Buurtcentrum De Schulp, Buizerdstraat 10, 9404 BB Assen

Kosten

€2.00 (voor leden)

€2.00 (voor niet-leden)

Thema: Belangenbehartiging op Europees niveau

Belangenbehartiging van mensen met visuele problemen is een belangrijke activiteit van de Oogvereniging. Alles draait daarbij om toegankelijkheid. Niet alleen fysieke toegankelijkheid, alles wat het ieder mens mogelijk moet maken om binnen elk maatschappelijk aspect volwaardig aan alles te kunnen deelnemen. Dit belangrijke werk wordt gedaan door vrijwilligers, verbonden aan de Oogvereniging, actief binnen verschillende maatschappelijke organen en overlegstructuren.

Eén van hen is Dick van den Brand. Actief in Assen, in Drenthe, in Europa. Als ervaringsdeskundige komt hij deze keer bij ons op bezoek.

Dick zal ons bijpraten over de EBU, de European Blind Union: het internationale werk dat hij namens de Oogvereniging doet. Verder zit Dick in de plaatselijke politiek: voor de provincie Drenthe en voor de gemeenteraad;  hij zal over zijn ervaringen als slechtziende vertellen en ook ingaan op enkele zaken die ons blinden en slechtzienden aangaan.
Tot slot, als er nog tijd over is, kan hij als lid van de Cliëntenraad van Visio wel iets vertellen over wat daar zoal besproken wordt.

Zowel leden als niet-leden van de Oogvereniging zijn van harte welkom. Sluit je gezellig aan? Uiteraard is er alle tijd om elkaar te ontmoeten en in gesprek te gaan. Zowel leden als niet-leden van de Oogvereniging zijn van harte welkom. Sluit je gezellig aan?

Praktische informatie

Kosten: 2 euro per persoon. Uw begeleider (vooral meenemen!) hoeft niets te betalen. Graag overmaken naar Oogvereniging Drenthe NL 87 RABO 0131 9387 62 onder vermelding van Oogcafé Assen. Contant betalen mag, maar dan graag met gepast geld.

De Schulp bevindt zich op 5 minuten lopen vanaf de Oostzijde van het station. Als je het niet zelf kunt vinden, kunnen we je eventueel bij het station treffen.

Aanmelden?

Vooraf aanmelden is vereist. Voor de contactgegevens, zie hieronder bij Oogcafé Assen.

Oogcafé Assen

Buurtcentrum De Schulp, Buizerdstraat 10, 9404 BB Assen. De Schulp bevindt zich op loopafstand van de achterzijde van het station.

Elisabeth Smelik, e-mail: drenthe@oogvereniging.nl, telefoonnummer: 06 57 86 67 61. Graag op voorhand aanmelden.

Plan de route

Alle voordelen van lid worden op een rijtje

  • Toegang tot nieuws, alleen geselecteerd voor leden
  • Gratis of met korting toegang tot webinars en evenementen
  • Meedoen aan testteam of ervaringsdeskundigenpool
  • Contact met mensen met een oogaandoening (bij jou in de buurt)
  • 4x per jaar ontvang je ons magazine OOG
Word lid