Oogvereniging Noord-Brabant

Zien en horen lijken lijken zo vanzelfsprekend. Maar wanneer dat niet meer zo is? Dan sta je er niet alleen voor!

Oogvereniging Noord-Brabant kan je de weg wijzen naar de vele mogelijkheden die er zijn. Bovendien proberen we je met ervaringsdeskundigen antwoord te geven op veel gestelde vragen die ongetwijfeld ook bij jou op kunnen komen.

Wat doet Oogvereniging Noord-Brabant?

• Belangen behartigen en opkomen voor onze achterban. Het gaat dan onder andere over mobiliteit, toegankelijkheid en openbaar vervoer.
  • Uitbrengen van een regionale, eigentijdse nieuwsbrief (8 x per jaar).
  • Geven van voorlichting en advies aan gemeentelijke instanties, onderwijsinstellingen en zorgcentra. We doen dit vaak in samenwerking met lokale gehandicaptenplatforms.
  • Organiseren van ledencontactdagen, themadagen en uitstapjes.
  • Oogcafés, een doorgaans maandelijkse ontmoetingsplaats om ervaringen en praktische tips met elkaar te delen op korte afstand van je woonplaats, bijvoorbeeld over hulpmiddelen.
  • Beheren van social media en een forum waar je vragen kunt stellen en beantwoorden. Er is ook telefonische hulp mogelijk als je tegen problemen aanloopt met je smartphone, computer, tablet of Webbox.
  • Samenwerken met de andere ledengroepen, medische instellingen en revalidatie instellingen.
  • Als je lid wordt van Oogvereniging Noord-Brabant krijg je twee documenten: ‘Wie, Wat, Waar en Hoe’ en ‘Alle Oogcafés op een rijtje’. Hierin vind je een overzicht van activiteiten, gegevens van vrijwilligers en andere informatie Eenmaal per jaar krijg je hiervan een geüpdatete versie.

Vanzelfsprekend staan we in Noord-Brabant open voor initiatieven van leden.

Wil je meer weten over Oogvereniging Noord-Brabant?

E-mail: Brabant@oogvereniging.nl

Oogcafés in Noord-Brabant