Tekst grootte

Oogvereniging Zuid-Holland

Met rond de 1.000 leden en vrijwilligers is Oogvereniging Zuid-Holland de grootste regiogroep van de Oogvereniging. Onze activiteiten zijn gericht op het bevorderen van de participatie van mensen met een oogaandoening in Zuid-Holland.

Iedereen is welkom in onze ledengroep en onze vrijwilligers bieden een afwisselend programma waar je zeker tot je recht komt. Terwijl de oogcafés bij je in de buurt georganiseerd worden zijn er ook socio-culturele activiteiten in de grotere steden.

Regelmatig anderen ontmoeten

In 9 oogcafés delen maandelijks mensen met een oogaandoening ervaringen en bespreken ze specifieke thema’s. In 2 Digiwijs-groepen kunnen leden terecht voor het stellen van vragen over gebruik van computer, smartphone en tablet.

Pizza, bowlen of werken aan werk

Naast de activiteiten die maandelijks plaatsvinden organiseren we ook activiteiten voor specifieke doelgroepen. De pizza-avonden zijn er speciaal voor onze jongere leden om naast de studie of werk andere jongeren te ontmoeten.  Ook voor werkzoekenden, sportievelingen en migranten organiseren we regelmatig activiteiten.

Hoe kom ik van A naar B?

Op gebied van belangenbehartiging vinden we goed openbaar en aanvullend vervoer essentieel zodat iedereen deel kan nemen aan het maatschappelijk leven. Ook goede digitaal toegankelijke informatievoorziening is hierbij van belang. We werken samen met lokale stichtingen die zich inzetten op gebied van belangenbehartiging. Leden kunnen ook bij ons terecht met vragen over lokale drempels. Dan zoeken we samen naar een passende oplossing.

Goed informeren

De vrijwilligers van de voorlichterspool geven regelmatig gastlessen op scholen en verenigingen. Ook zijn we vaak te vinden op lokale beurzen en markten.

Contact

E-mail: Zuidholland@oogvereniging.nl

Facebook: https://www.facebook.com/oogverenigingzh/

X/Twitter: @OogverenigingZ