Tekst grootte

Losloopgebieden Flevoland

Dit zijn de mooiste plekjes van de provincie om te gaan wandelen met je geleidehond, die bereikbaar zijn met het openbaar vervoer. Heb je nog een goede aanvulling op deze lijst? Stuur dan een e-mail naar geleidehondgebruikers@oogvereniging.nl en dan voegen wij jouw suggestie op een later moment toe. Op deze pagina kun je ook andere provincies bekijken.

  • Almere: vanaf station Almere kun je met de bus naar Almere-Hout, vanaf hier kun je de polders en bossen van Almere in, waar je mooie, rustige, maar ook vaak natte wandelingen kunt maken. Je kunt hier een wandeling maken tot maximaal zo’n 15km.
    Voorbeeldwandeling 13km: https://www.komoot.nl/tour/294459992
  • Marknesse: Waterloopbos, Voorsterbos: vanaf station Zwolle of Lelystad bereikbaar met de bus. Het waterloopbos is een bijzonder bos, waar je allerlei proefopstellingen vindt die men vroeger gebruikte om te kijken hoe water zich verplaatst. Een echt cultuurbos dus. Let op: er zijn wat roosterbruggen bij de opstellingen, draag je hond hier overheen, of trek hem hondenschoentjes aan, zodat de pootjes niet bezeerd raken!

Klik hier om terug te gaan naar het overzicht van alle provincies.