Tekst grootte

Losloopgebieden Gelderland

Dit zijn de mooiste plekjes van de provincie om te gaan wandelen met je geleidehond, die bereikbaar zijn met het openbaar vervoer. Heb je nog een goede aanvulling op deze lijst? Stuur dan een e-mail naar geleidehondgebruikers@oogvereniging.nl en dan voegen wij jouw suggestie op een later moment toe. Op deze pagina kun je ook andere provincies bekijken.

 • Ede: Vanaf station Ede-Wageningen loop je zo het bos in. In het Sysseltse bos mogen de honden lekker los lopen. Let wel op: in het voorjaar hebben de wilde zwijnen jongen en kunnen daardoor agressief zijn. Daarom adviseren we dan alleen het lange pad tussen de hekken te lopen. Buiten dit seizoen kun je hier prachtige wandelingen maken met je hond. Wil je een wat langere wandeling maken? Combineer dit bos dan met de Ginkelse Heide (ook deels losloopgebied).
  Voorbeeldwandeling Ede 8km: https://www.komoot.nl/tour/304387993
  Voorbeeldwandeling Ede 16km: https://www.komoot.nl/tour/304388887
 • Hoekelum: vanaf station Ede-Wageningen ga je naar het zuidoosten. Daar vind je het losloopgebied Hoekelum. Hier zijn gelukkig geen wilde zwijnen, dus dit is ook in het voorjaar een veilig gebied.
 • Wolfheze: hier kun je vanaf het station zowel naar het noorden als zuiden. Ga je naar het noorden, dan tref je de uitgestrekte bossen va de Veluwe. Ga je naar het zuiden, dan kom je een gebied tegen waar stukjes bos en akkers elkaar afwisselen.
 • Oosterbeek: vanaf station Oosterbeek loop je in ongeveer 10 minuutjes naar de prachtige bossen met watervalletjes en beekjes. Hier kun je heerlijk wandelen en struinen, honden kunnen hier grotendeels los.
 • Arnhem: Vanaf station Arnhem loop je in 10 minuten naar park Sonsbeek, het enorme stadspark van Arnhem, waar honden ook mogen loslopen. Dit is eigenlijk meer een bos dan een park, je kunt hier zo’n 1 a 1,5 uur lopen.
 • Lunteren: ook hier loop je vanuit het station zo de Veluwe op.
 • Ermelo: vanaf station Ermelo kun je diverse mooie wandelingen maken over de heide en door de bossen. Hier is zelfs een speciaal wandelpad voor slechtzienden en blinden, met extra geaccentueerde paden en tactiel aangegeven kruispunten van paden in het bos.
 • Dieren: vanaf station Dieren loop je naar het westen zo de bossen in. Hier mogen honden soms los, maar moeten ze ook vaak aan de lijn vanwege grote grazers en wild wat je kunt tegenkomen.
  Voorbeeldwandeling 17km: https://www.komoot.nl/tour/84323116
 • Nijmegen Heyendaal: vanaf station Heyendaal loop je in 10 minuten naar park Brakkesteijn, vanwaar je door parken en bos kunt doorlopen tot aan bosgebied Heumensoord. Zowel park Brakkesteijn als Heumensoord zijn losloopgebieden voor de hond.

Klik hier om terug te gaan naar het overzicht van alle provincies.