Tekst grootte

CBB lanceert nieuw leesproduct BAS: Basis Audio Speler

Nieuws
Geplaatst op: 2 april 2024 de basis audio speler van het cbb, een wit en geel apparaat met vier knoppen, ongeveer ter grootte van een broodrooster

De CBB heeft een nieuwe audiospeler ontwikkeld voor iedereen die moeite heeft met lezen: Basis Audio Speler (BAS). Met BAS kunnen op een eenvoudige manier boeken, kranten en tijdschriften worden beluisterd. En dat niet alleen: deze speler kan ook gebruikt worden voor het eenvoudig beluisteren van diverse (radio)kanalen! Met BAS maakt de CBB de leeswereld (weer) toegankelijk voor iedereen met een leesbeperking.

BAS is voor iedereen voor wie lezen moeilijk is (geworden). Door zijn eenvoud is BAS uitermate geschikt voor mensen die digitaal niet of minder vaardig zijn. BAS werkt met een kaart met een QR-code. Deze wordt in de speler gestoken en de lectuur op de kaart kan direct worden beluisterd. BAS wordt bediend met enkele duidelijke knoppen. Deze speler moet eenmalig op internet worden aangesloten. Daarbij biedt de CBB ook hulp.

’BAS is een verrijking, want ik kan weer zelfstandig lezen, radio luisteren en het kerkblad beluisteren.’’, was een van de reacties van gebruikers van BAS.

Hoe werkt Bas?

  • Enkele knoppen voor de bediening (afspelen, pauzeren, vooruit, achteruit)
  • Een papieren kaart wordt in een gleuf gestoken
  • BAS scant de kaart en speelt het product af
  • BAS werkt op internet.
  • Optioneel kunnen een koptelefoon en hoorapparaat aan de speler worden gekoppeld.

Contact

BAS is te huur voor een prijs van €8,- per maand (eerste twee maanden gratis). Voor mobiel internet geldt een meerprijs (vanaf de eerste maand). Neem contact op met de klantenservice van de CBB voor het huren van BAS.

Telefoon: 0341 – 56 54 77
E-mail: klantenservice@cbb.nl
Meer weten? Kijk op www.cbb.nl/nieuws