Tekst grootte

ING en Mastercard introduceren creditcard met tastbare, hoekige inkeping

Betalingsverkeer
Nieuws
Geplaatst op: 5 maart 2024 drie betaalkaarten van mastercard. een met een ronde inkeping, een met een vierkante inkeping en eentje met een driehoekige inkeping

ING en Mastercard introduceren Touch Card: een creditcard met een nieuwe, hoekige inkeping. Die is voelbaar anders dan de ronde kaartinkeping die ING in 2020 introduceerde. Deze aanpassing helpt klanten met een visuele beperking onderscheid te maken tussen verschillende betaalkaarten. Betaalpassen houden de ronde inkeping, creditcards krijgen vanaf vandaag een hoekige inkeping. In Nederland is ING de eerste bank die dit aanbiedt. Mastercard streeft met deze introductie naar een wereldwijde standaard.

Touch Card is ontworpen om tijdens het betalen de onafhankelijkheid te vergroten voor mensen met een visuele beperking. In Nederland hebben 300.000 mensen een visuele beperking. Mastercards Touch Card is internationaal uitgebreid getest en goedgekeurd.

De Oogvereniging is in gesprek geweest over de Touch Card tijdens het ontwikkelingsproces: “Door de nieuwe inkeping is snel duidelijk wat het goede pasje is en hoe hij bij een pin- of betaalautomaat gebruikt moet worden. De Oogvereniging streeft naar een samenleving waarin mensen die slechtziend of blind zijn zelfstandig kunnen meedoen. De Touch Card brengt ons weer een stapje dichter bij dit doel”, zegt Monique Verboeket, projectleider digitale toegankelijkheid en betalingsverkeer bij de Oogvereniging.

Uitrol start vandaag

Vanaf vandaag ontvangen nieuwe en bestaande particuliere en zakelijke klanten van ING een creditcard met hoekige inkeping, als ze een nieuwe creditcard aanvragen. Gefaseerd zullen alle klanten van ING een creditcard met hoekige inkeping ontvangen. Ze hoeven daar zelf niets voor te doen.

Toegankelijk bankieren

ING biedt verschillende diensten zodat klanten met een beperking hun bankzaken zo goed mogelijk kunnen doen. Klanten met een visuele beperking kunnen de Mobiel Bankieren app volledig bedienen met behulp van een schermlezer die informatie op een scherm, in een app, of op een website, voorleest. Ook is het sinds dit jaar op Android toestellen mogelijk een mobiele betaling vooraf te controleren, doordat het bedrag kan worden voorgelezen.

 

Toegankelijk betalingsverkeer

Wil je meer informatie, bijvoorbeeld over telefonisch bankieren?

Meer informatie