Tekst grootte

Interview Week van de Implementatie: “Een goede innovator is niet per definitie ook een goede implementator!”

Geplaatst op: 16 januari 2024 profielfoto suzanne verheijden

Aanstaande maandag is het zover: de start van de Week van de Implementatie. Na een periode van grondige voorbereidingen heeft de organisatie van deze week er ontzettend veel zin in! De hele week kun je deelnemen aan interessante workshops rondom het thema ‘Succesvol implementeren doen we zo!’.

De inschrijvingen voor de workshops stromen binnen, maar we hebben nog een paar plekken vrijgehouden voor last-minute beslissers. Wil jij je alsnog aanmelden? Leuk! Dat kan nog tot donderdag 18 januari a.s. via de volgende link: Aanmelden Week van de Implementatie 2024. Om alvast in de stemming te komen, delen we graag een interview met Suzanne Verheijden van Buro Strakz. Suzanne is spreker tijdens de aftrapbijeenkomst.

Op maandag 22 januari kun je van 12.00 tot 13.30 uur online deelnemen aan de aftrapbijeenkomst van de Week van de Implementatie, met als thema dus ‘Succesvol implementeren doen we zo!’. Wat verstaan we eigenlijk onder succesvol implementeren? Wanneer spreken we van succes? Deze onderwerpen bespreekt Suzanne als doorgewinterde implementator tijdens de sessie.

Succesvol implementeren: een kwestie van geluk?

“Was het maar waar”, lacht Suzanne, “want volgens mijn moeder ben ik voor het geluk geboren! Implementatie vraagt een gedegen plan en een zorgvuldige planning vanaf het moment dat het nieuwe product of de nieuwe dienst in beeld is”.

De ‘implementatiesensatie’ van Suzanne: wat geeft haar energie?

Suzanne was verantwoordelijk voor innovatie bij ’s Heeren Loo van 2014 tot en met 2019. Suzanne: “Daarvoor was ik al regionaal verantwoordelijk. Innovatie stond nog echt in de kinderschoenen: we hadden een innovatieprijs voor goede ideeën, maar hoe we die innovaties de werkvloer op moesten krijgen, daar was nauwelijks ervaring mee. Ik ging kijken in het bedrijfsleven, bij een GGZ-organisatie en bij een ouderenzorgclub die als een van de eersten met sensortechnologie werkte. Ook keek ik bij Apple, KPN en andere bedrijven. Ik mocht zelfs voor een studiereis naar Silicon Valley, geweldig”. Suzanne haalde ideeën op de werkvloer op, maar richtte zich vooral ook op de problemen die daar speelden. “Waar hebben mensen last van? Nou, dat gaf me pas energie!”, vervolgt Suzanne. “Lijsten vol! En toen bleek er voor veel problemen toch al lang een oplossing te zijn die mensen niet kennen”.

Over Suzannes slechtste idee ooit, of toch niet?

“Maakt het feit dat je goede ideeën hebt, creatief bent en goed mensen kunt enthousiasmeren een goede implementator? De grootste lol bij implementeren zit voor mij altijd in het vinden van ludieke en effectieve manieren om mensen mee te krijgen en te prikkelen om aan de slag te gaan. Het gaat helaas niet altijd goed. Zo is een project dat ik heel zorgvuldig en ludiek had voorbereid in 2017, volledig geflopt omdat mensen het nut totaal niet inzagen van mijn idee. Waar het over ging? Beeldbellen met collega’s om de reistijd en reisafstand te beperken. Dat was echt mijn stomste idee ever. Totdat corona uitbrak… Leuk om het daar nog eens tijdens de aftrapbijeenkomst met jullie over te hebben!”.

een baner met alle vijf de logo's van betrokken organisateis van kennis over zien

Aanmelden voor programmaonderdelen

Zie jij een programmaonderdeel dat je aanspreekt? Aanmelden kan nog steeds! Doe het direct via deze link: Aanmelden Week van de Implementatie 2024. Voeg de data en tijden zelf aan je agenda toe. Professionals kunnen deelname registreren op een expertisecode. Je ontvangt in de komende weken een uitnodiging met een link naar de online bijeenkomst(en) of adresgegevens.