Tekst grootte

Resultaten enquête over het aanvraagtraject geleidehonden 

Geleidehonden
Nieuws
Geplaatst op: 10 juli 2024 een zwarte geleidehond in opleiding snuffelt aan een geleidelijn

Heb jij deze enquête in februari ingevuld? Daarvoor willen wij je hartelijk danken! Je leest alle resultaten in het rapport ”Aanvraag en levering van een blindengeleidehond, gebruikers aan het woord”.

Terugkoppeling aan instanties

Het is een interessant en uitgebreid rapport geworden, waarin alle ervaringen zijn vermeld in tekst en percentages en natuurlijk anoniem verwerkt. Begin september wordt dit rapport in het convenant-overleg besproken met de revalidatie-instellingen en de hondenscholen. In de samenvatting staan de aandachtspunten, adviezen en mogelijke verbeterpunten die uit de resultaten zijn verzameld.

Een aandachtspunt is bijvoorbeeld het lezen van het gehele traject van aanvraag en levering, met alle bestaande en nieuwe afspraken, in de brochure “Hoe regel je de aanvraag van een geleidehond?”. Het blijkt dat weinig gebruikers die een eerste of vervangende geleidehond hebben aangevraagd na juli 2022 deze belangrijke informatie niet gelezen hebben.

Deze zomer lees je in nieuwsberichten over de andere aandachtspunten uit het rapport. Je vindt alle genoemde informatie bij het onderwerp ’Geleidehond aanvragen’ op onze ledenpagina.

Volledige rapport bekijken

Voor de toegankelijkheid kun je kiezen uit een PDF- of word-versie van dit rapport.