Tekst grootte

Folkers Blankers Tol – Voorstelling HNT onbeperkt in de Koninklijke Schouwburg

Kunst en cultuur
Zuid-Holland

Start

27 januari 2024, 20:15 uur

Locatie

Koninklijke Schouwburg Den Haag, Korte Voorhout 3, 2511 CW Den Haag

Kosten

€10 (voor leden)

Op zaterdag 27 januari 2024 presenteert Het Nationale Theater de voorstelling Fokkers Blankers Tol om 20:15 uur in de Koninklijke Schouwburg te Den Haag.

Plot

Drie gevierde actrices: Anne Wil Blankers, Henriëtte Tol, Renée Fokker bekend van talrijke voorstellingen, films en televisieseries, komen naar de Koninklijke Schouwburg!

In Fokker Blankers Tol treffen drie zussen elkaar op wat voor iedereen een kruispunt blijkt te zijn. Tol heeft de boel opgelicht en is gesnapt voordat ze het op kon lossen.

Gedrieën verstoppen ze zich even voor de wereld, om op adem te komen, en zich te verliezen in herinneringen. Maar dan blijken er best wel wat oude koeien in de sloot te liggen, en lijken in de kast. Kennen ze elkaar wel echt zo goed als ze denken? En hoeveel tijd hebben ze eigenlijk nog? Want de werkelijkheid klopt intussen steeds dwingender op de deur. Fokker Blankers Tol is een toneelstuk over drie sterke vrouwen die beginnen te wankelen.

Meer over de actrices en de makers

Anne Wil Blankers (o.a. Driving Miss Daisy, Moeders en Zonen), Henriëtte Tol (o.a. Soldaat van Oranje, Bloedverwanten) en Renée Fokker (o.a. Judas, Wie is de Mol) spelen deze tragikomedie over echte vrouwen met een leven vol verhalen, geregisseerd  door Guy Clemens (o.a. De Zaak Menten, Kunsthart) en geschreven met de scherpe pen van Marijke Schermer (o.a. de roman Liefde, als dat het is). Een avond van acteursgeweld waar je na diepe ontroering verrast wordt met fysieke, hilarische, beeldende scènes!

Toegankelijkheid

Deze voorstelling is toegankelijk voor blinden en slechtzienden. Voorafgaand aan de voorstelling is er een ‘meet en feel’ en tijdens de voorstelling verzorgt een blindentolk audiodescriptie.

Aanmelden

Voor deze voorstelling heeft de Oogvereniging Zuid-Holland 10 kaarten ter beschikking tegen een gereduceerd tarief.

Als lid betaal je slechts 10 euro. Dit bedrag SVP overmaken naar bankrekening NL92 RABO 0133 2690 27 t.n.v. Oogvereniging Zuid-Holland o.v.v. HNT 27-1-2024.

Aanmelden kan tot 22 januari 2024 Geef bij je aanmelding ook aan of je met je geleidehond komt. Aanmelden kan bij voorkeur per mail bijeenkomstenzh@oogvereniging.nl. of telefonisch bij Gerlof Rienstra 06-5350 6366

Alle voordelen van lid worden op een rijtje

  • Toegang tot nieuws, alleen geselecteerd voor leden
  • Gratis of met korting toegang tot webinars en evenementen
  • Meedoen aan testteam of ervaringsdeskundigenpool
  • Contact met mensen met een oogaandoening (bij jou in de buurt)
  • 4x per jaar ontvang je ons magazine OOG
Word lid