Tekst grootte

Rondleiding Kerstgroepententoonstelling Amsterdam

Kunst en cultuur Oogcafé
Noord-Holland

Datum

27 december 2023 en 4 januari 2024

Start

12:00 uur

Einde

13:00 uur

Locatie

Hofkerk, Linnaeushof 94 te Amsterdam.

Woensdag 27 december en donderdag 4 januari 2024, is er tussen 12.00u. en 13.00u. een speciale rondleiding langs de Kerstgroepententoonstelling in de Hofkerk, Linnaeushof 94 te Amsterdam. Koster Bert Hilhorst leidt je graag rond in deze unieke en sfeervolle Kerstgroepententoonstelling met ruim 150 groepen. De toegang is gratis.

Thema: De kerststal, grenzeloos mooi

Voor dit thema is gekozen omdat het 800 jaar geleden is dat Franciscus van Assisi in 1223 in Greccio (Italië) in een grot een voederbak plaatste met een kindje erin, geflankeerd door de os en de ezel, om zo de mensen bewust te laten worden onder welke erbarmelijke omstandigheden de zoon van God werd geboren. Hieruit is de rijke traditie van het maken van kerstgroepen ontstaan. Niet alleen in Italië maar ook in Europa en ver daar buiten. Het zijn niet alleen de klassieke uitvoeringen van de kerstgroep, maar ook die van de lokale bevolking en van kunstenaars en vormgevers.

Op de expositie kun je kerstgroepen bewonderen uit onder meer Afrika, Amerika, Europa en vanzelfsprekend ook uit Nederland. De uitspraak: ‘Achter iedere stal zit een verhaal’ is niet verwonderlijk. Kerstgroepen zijn er in de donkerste tijd van het jaar. Zij vertellen een blije boodschap van licht en hoop en worden verrassend mooi vormgegeven door kunstenaars uit vele delen van de wereld. De expositie biedt een ideale mogelijkheid om van deze vorm van kunst te genieten. Dit in een fraai gebouw van de architect Kropholler.

Aanmelden?

Voor aanmelden kun je tot uiterlijk donderdag 21 december contact opnemen met Annemarie de Hoogt via annemarie.dehoogt@oogvereniging.nl of 06 48 90 50 83.

Kun je niet op 27 december of 4 januari?

Niet getreurd. Natuurlijk kun je ook op je eigen tijd en/of met eigen begeleider de expositie bezoeken. De expositie is open van 26 december tot en met 7 januari 2024. Dagelijks geopend van 13.00 uur tot 17.00 uur. 1 januari gesloten. Toegang vrij  –  rolstoel toegankelijk. In de weekenden zijn er rondleidingen door het fraaie kerkgebouw.

Alle voordelen van lid worden op een rijtje

  • Toegang tot nieuws, alleen geselecteerd voor leden
  • Gratis of met korting toegang tot webinars en evenementen
  • Meedoen aan testteam of ervaringsdeskundigenpool
  • Contact met mensen met een oogaandoening (bij jou in de buurt)
  • 4x per jaar ontvang je ons magazine OOG
Word lid