Tekst grootte

Rondleiding Tweede Kamer voor blinden en slechtzienden

Kunst en cultuur
Noord-Holland

Datum

9 en/of 16 december 2023

Verzameltijd op Den Haag Centraal

11:30 uur

Start rondleiding Tweede Kamer

12:30 uur

Locatie

Verzamelen op Den Haag Centraal in de informatie- en serviceruimte van de NS

Kosten

€10 (voor leden)

€10 (voor niet-leden)

Op 9 en 16 december 2023 organiseren Stichting Geluid in Zicht en Prodemos een rondleiding voor mensen met een visuele beperking. Onder leiding van een gids wordt de groep naar de publieke tribune van de Plenaire Zaal geleid, voor uitleg over het reilen en zeilen van de Tweede Kamer. Vragen zijn van harte welkom. Hieronder meer details over de rondleiding van zaterdag 9 december of zaterdag 16 december 2023.

Interactieve rondeiding

De Tweede Kamerverkiezingen domineren het nieuws. Ben je benieuwd naar de Tweede Kamer, waar ons parlement de komende vijf jaar zetelt, zolang het Binnenhof in verbouwing is? In de hal staat de Audiomaquette, om belangstellenden zelfstandig wegwijs te maken in het gebouw en van de route via de grote roltrappen naar de publieke tribune.

Er staan diverse kunstwerken in de hal en bustes van belangrijke politici en parlementariërs, die alleen voor deze rondleiding met de handen ontdekt mogen worden. En behalve een uitleg over een moderne commissiezaal, staat het historische spreekgestoelte uit de oude Tweede Kamer klaar om beklommen te worden.

De combinatie van de Audiomaquette met de rondleiding geeft een verrassend en informatief beeld van onze parlementaire democratie. De rondleiding wordt verzorgd door de gidsen van ProDemos (Huis voor Democratie en Rechtsstaat) voor een groep van maximaal twaalf mensen met een visuele beperking, inclusief begeleiders.

Tijden

Om 11.30 uur staan Hannes Wallrafen en Maartje Wildeman van St. Geluid in Zicht op Den Haag Centraal Station gereed om je naar de Tweede Kamer te begeleiden. Wij verzamelen in de informatie en service-ruimte van de NS, te vinden in de linkerhoek van het station, wanneer je het perron verlaat. Voorafgaand aan de rondleiding biedt Stichting Geluid in Zicht je om 12.00 uur een kop koffie of thee aan in D.E. Café New Babylon, dat ligt op de route tussen Den Haag CS en de Tweede Kamer. De loopafstand via de geleidelijnen van het Centraal Station naar de Tweede Kamer is ca. 10 minuten. De rondleiding begint daarna om 12.30 uur voor de ingang van de Tweede Kamer op het adres Prinses Irenepad 1, Den Haag.

Kosten

De kosten voor deze rondleiding bedragen €10,00 per persoon. Bij aanmelding krijg je meer informatie over de betaalwijze en over de verplichte aanmeld- en identificatieplicht van de Tweede Kamer.

Aanmelden?

Voor aanmelding of meer informatie, stuur een e-mail naar stichting@geluidinzicht.nl. Vermeld hierbij svp je mobiele nummer, of je met of zonder begeleiding komt en of je zelfstandig naar de Tweede Kamer komt of begeleiding wenst vanaf het station Den Haag Centraal. Alle informatie is ook te vinden op www.geluidinzicht.nl.

Alle voordelen van lid worden op een rijtje

  • Toegang tot nieuws, alleen geselecteerd voor leden
  • Gratis of met korting toegang tot webinars en evenementen
  • Meedoen aan testteam of ervaringsdeskundigenpool
  • Contact met mensen met een oogaandoening (bij jou in de buurt)
  • 4x per jaar ontvang je ons magazine OOG
Word lid