Tekst grootte

Workshop ‘Gezien’

Zuid-Holland

Start

22 januari 2023, 15.00 uur (inloop vanaf 13.30 uur)

Einde

21 januari 2023, 17.00 uur, met uitloop naar 16.30 uur

Locatie

Bibliotheek Voorschoten, Wijngaardenlaan 4, 2252 XN Voorschoten

Kosten

€0.00 (voor leden)

€0.00 (voor niet-leden)

Stel, u fietst graag, maar merkt toch dat u af en toe de stoepranden iets te laat ziet…..wat zou u doen? Hebt u nog perspectief als u minder gaat zien? Of, wat zou u doen als u als migrant met een oogaandoening de Nederlandse taal niet kunt leren doordat u wordt ontheven uit de inburgeringstraject? In het boek ‘Gezien’ van Marijke Osinga leest u wat u zou doen, u zou net als de geïnterviewden in het boek het beste uit het leven halen en blijven werken, een sociaal leven houden en van het leven blijven genieten. Meer over hun inspirerende verhalen horen?

Inspirerende verhalen 

Op zaterdag 21 januari 2023 geeft auteur van het boek ‘Gezien’ Marijke Osinga een presentatie van de inspirerende gesprekken die zij heeft gehad met een aantal mensen met een oogaandoening. Zij volgde voor dit project van de Oogvereniging ook een aantal migranten met een oogaandoening in hun zoektocht naar een nieuw bestaan in Nederland. Naast Marijke Osinga zullen tijdens de workshop ook Mark Scholten spreken, hij vertelt zijn eigen verhaal. De Oogvereniging zal zich presenteren en aangeven wat zij kan doen voor mensen met een oogaandoening. Ten slotte bent u als bezoeker aan zet: Beleef hoe het is om minder te zien door middel van een simulatiebril en vindt uw weg met een taststok. Uiteraard hebt u als bezoeker de mogelijkheid het boek ‘Gezien’ te kopen tijdens de bijeenkomst.

Workshop

De workshop vindt plaats op zaterdag 21 januari 2023 van 15.00 tot 17.00 uur bij de Bibliotheek in Voorschoten: Wijngaardenlaan 4, 2252 XN in Voorschoten. De bijeenkomst is gratis toegankelijk. Specifiek richt de bijeenkomst zich op ouderen die slechter gaan zien en migranten met een oogaandoening die een nieuw bestaan willen opbouwen in Nederland en door de ontheffing van de inburgeringsplicht de Nederlandse taal nog niet (goed) machtig zijn.

Alle voordelen van lid worden op een rijtje

  • Toegang tot nieuws, alleen geselecteerd voor leden
  • Gratis of met korting toegang tot webinars en evenementen
  • Meedoen aan testteam of ervaringsdeskundigenpool
  • Contact met mensen met een oogaandoening (bij jou in de buurt)
  • 4x per jaar ontvang je ons magazine OOG
Word lid