Tekst grootte

Zeiltocht 2 of 3 september

Sportief
Friesland

Zeiltocht zaterdag

02 september 2023, 09:00 – 18:00 uur

Zeiltocht zondag

03 september 2023, 10:00 – 16:00 uur

Locatie

Mardyk 11, 8581 KG Elahuizen

Kosten

€40 (voor leden)

€40 (voor niet-leden)

Activiteit

Beste leden,

Ook dit jaar gaan we zeilen! De mensen die eerder deel hebben genomen zijn enthousiast en daarom organiseren we dit jaar opnieuw deze activiteit. Dit jaar zelfs twee verschillende dagtochten. Bent u al nieuwsgierig? Lees dan snel verder.

Zaterdag 2 september en zondag 3 september

Het is de bedoeling dat het twee verschillende tochten worden. De zaterdag wordt een langere tocht van 9.00-18.00 uur met een stukje over het IJsselmeer. De zondag is een tocht over de Friese meren en is van 10.00 tot 16.00 uur.

Er zijn 12 plaatsen beschikbaar per dag. Over de details en het verloop van de dag wordt u na opgave door ons op de hoogte gebracht.

Deze zeiltochten zijn prachtig maar prijzig voor de Oogvereniging. Daarom is de eigen bijdrage voor de langere tocht op zaterdag € 40,- en de kortere tocht op zondag € 30,-. Inbegrepen zijn lunch, koffie/thee en tussendoortjes. Het beleid van SailWise is dat er tijdens het varen geen alcohol wordt genuttigd.

Het weer

We gaan zeker op beide dagen varen maar mogelijk wordt de lange tocht een reguliere dagtocht, afhankelijk van windrichting en windkracht die dag. Of een lange tocht over het IJsselmeer kan doorgaan, weten we dus kort van te voren. Als de wind op de zaterdag een spelbreker is, krijgt u het verschil in de eigen bijdrage terug.

It Sailhûs

It Sailhûs is de naam van de watersportaccommodatie in Elahuizen waar de zeilboot ligt. Het voormalige kaaspakhuis ligt aan de Fluessen in het Friese dorp Elahuizen. Met een prachtig uitzicht op het water is dit een prima uitvalsbasis voor allerlei activiteiten op en om het water.

We varen weer met de catamaran Beatrix. De mensen die bij SailWise werken zijn professioneel en bestaan uit vrijwilligers en betaalde krachten.

Het zeilschip is volledig ingericht en goed toegankelijk met een grote binnenruimte zonder drempels en voorzien van een ruime WC. Het is een stabiele, ruime zeilboot met brede gangboorden en railing, zodat mensen met minder of geen zicht en mogelijk ook gebruik makende van een rollator of rolstoel zich vrij kunnen bewegen. Een stukje vrijheid op het water voor mensen van tien tot honderd!

Het schip is speciaal gebouwd voor dagtrips voor maximaal 12 personen. U mag actief helpen met het zeilen of aan het roer staan. Maar dat hoeft niet. Wanneer de zeilen gehesen zijn, wordt het rustig en kun je gezellig praten.

Even op een rijtje

  • Zeildagen: zaterdag 2 september of zondag 3 september.
  • Opgave en betaling voor 1 juli.

Let op: de betaling is de definitieve opgave.

  • Kosten: € 30,- of € 40.- inclusief lunch.
  • Bij annulering krijgt u alleen teruggave van uw bijdrage als een ander lid uw plaats inneemt.
  • De eigen bijdrage kunt u overmaken o.v.v. de gekozen datum naar

NL12 RABO 0131 9387 54 t.n.v. Oogvereniging afdeling Friesland.

Een ding is zeker. We gaan er weer mooie dagen van maken!
Namens de AC,

Annelies, Tristan en Afke

Alle voordelen van lid worden op een rijtje

  • Toegang tot nieuws, alleen geselecteerd voor leden
  • Gratis of met korting toegang tot webinars en evenementen
  • Meedoen aan testteam of ervaringsdeskundigenpool
  • Contact met mensen met een oogaandoening (bij jou in de buurt)
  • 4x per jaar ontvang je ons magazine OOG
Word lid