Tekst grootte

Zeilen op het IJsselmeer met de Compaen in Lelystad

Kunst en cultuur Sportief
Flevoland

Datum

Verschillende data, zie hieronder

Locatie

Flevo Marina in Lelystad

Heb je zin om deze zomer een dagje heerlijk te zeilen? Stichting Zeilen met Visie organiseert dit jaar ook weer zeiltochten op het IJsselmeer voor blinden en slechtzienden. Vaar jij mee?

Net zoals vorig jaar, biedt Zeilen met Visie een aantal zeildagen aan de Oogvereniging aan. Eén zeildag is speciaal voor jongeren met een visuele beperking. Gezeild wordt met de Compaen, een brede en stabiele catamaran die daarom erg geschikt is voor het varen met mensen met een beperking.

Hoe verloopt een zeildag?

De thuishaven van de Compaen is Flevo Marina in Lelystad. Dat is het vertrek- en eindpunt. Een zeildag is in principe van 10.00 tot 16.00 uur. Als het weer het toelaat, legt de Compaen rond lunchtijd onderweg ergens aan en kun je van boord.

Je bent maximaal met twaalf passagiers, inclusief begeleiders. Daarnaast zijn er twee of drie schippers aan boord. Je mag meehelpen met zeilen hijsen, sturen en navigeren, maar het is vooral een dag relaxen op het water. Je moet zelf voor je lunch of drinken zorgen. Deelname is gratis.

Bereikbaarheid

Bij de Flevo Marina is voldoende (gratis) parkeerplaats. De marina is niet makkelijk met het openbaar vervoer te bereiken; het dichtstbijzijnde station is Lelystad. Het station is met de auto zo’n kwartiertje van de haven. Je moet zelf voor vervoer zorgen. Wel wordt voor de zeildag een WhatsAppgroep aangemaakt, zodat de deelnemers eventueel onderling kunnen afspreken om mee te rijden.

Begeleiding en toegankelijkheid

Als je begeleiding nodig hebt, moet je daar zelf voor zorgen. Vanwege de karakteristieke kenmerken van de Compaan kunnen geleidehonden en rolstoelen helaas niet mee.

Data zeildagen en beschikbaarheid

  • Zaterdag 27 juli
  • Zaterdag 3 augustus
  • Zaterdag 17 augustus
  • Zaterdag 31 augustus

Aanmelden

Je kunt je voor een van deze tochten aanmelden via planning@zeilenmetvisie.nl. Zet in het onderwerp van de mail ‘Oogvereniging + jouw voorkeurdatum’. Geef bij je aanmelding je naam en eventueel die van je begeleider door, samen met het mobiele nummer en het mailadres van jullie beiden. Ook moet je in je mail toestemming geven dat je contactgegevens met andere deelnemers aan de zeildag mogen worden gedeeld.

Een zeildag kan doorgaan, wanneer zich minimaal acht mensen hebben opgegeven. Het maximumaantal deelnemers per zeildag is 12. Als je nog vragen hebt, kan je bellen met Ronnie Gadiot via 06-30 08 23 48.

Alle voordelen van lid worden op een rijtje

  • Toegang tot nieuws, alleen geselecteerd voor leden
  • Gratis of met korting toegang tot webinars en evenementen
  • Meedoen aan testteam of ervaringsdeskundigenpool
  • Contact met mensen met een oogaandoening (bij jou in de buurt)
  • 4x per jaar ontvang je ons magazine OOG
Word lid