Tekst grootte

Blikopener: Als het aan de kat lag…

Blikopener
Geplaatst op: 21 september 2023 een tevreden oranje kater ligt te slapen op de vloer

‘Mijn trein was vertraagd, dus ik had thuis maar een half uur om te eten voordat ik naar yogales zou gaan. Een snelle, lichte salade dan maar. Ik sneed een halve komkommer, een paar augurken en een tomaat in plakjes. Een beetje sla erbij en voor de nodige eiwitten trok ik een miniblikje kikkererwten open.

Toen ik de erwten wilde afspoelen vond ik ze wel erg naar vis ruiken. Ik twijfelde een seconde of ze over de datum waren, maar bij nader inspectie bleek ik een blikje Whiskas te hebben opengemaakt. Mijn kat was me erg dankbaar voor het misgrijpen!’

Deel je ervaring in de blikopener!

Veel lezers herkennen zich in de situaties van anderen. Daarom hebben we de blikopener in het leven geroepen: een kort persoonlijk verhaal van maximaal 120 woorden, die je ogen opent voor een ander perspectief. Dit kan een grappige, ontroerende of verrassende situatie waarin het leven met minder zicht wordt beschreven.

Doe je ook mee? Mail je blikopener naar communicatie@oogvereniging.nl. Dit mag anoniem, maar hoeft niet. De redactie behoudt het recht om verhalen in te korten of niet te plaatsen.