Tekst grootte

Blikopener: Heeft die hond wat aan zijn rug?

Blikopener
Geplaatst op: 1 november 2023 een geleidehond met een harnasje om

Vandaag een moment van verbazing. Ik loop samen met mijn man, mijn blindengeleidehond Day en een groepje anderen mee met de Bollenstreek4daagse. Mijn man Greg en ik zijn als eersten aanwezig bij het startbureau en ik kan nog even naar het toilet. Greg houdt Day vast en kijkt om een hoekje van de damestoiletten of ik de deur kan vinden. Een dame tikt op Gregs schouder en zegt; “Dit zijn de damestoiletten”. Greg antwoordt: “Dat weet ik, maar ik kijk even of mijn vrouw goed loopt.” Dame mompelt wat. Even later, dezelfde dame; ”Heeft die hond wat aan zijn rug, vanwege dat ding (wijzend op de beugel).”. Greg ; ”Nee, dit is nu een blindengeleidehond, zij is voor mijn vrouw, vandaar dat ik even keek of zij de deur kon vinden….”

Soms vraag je je af onder welke steen mensen vandaan komen. 😄

Deel je ervaring in de blikopener!

Veel lezers herkennen zich in de situaties van anderen. Daarom hebben we de blikopener in het leven geroepen: een kort persoonlijk verhaal van maximaal 120 woorden, die je ogen opent voor een ander perspectief. Dit kan een grappige, ontroerende of verrassende situatie waarin het leven met minder zicht wordt beschreven.

Doe je ook mee? Mail je blikopener naar communicatie@oogvereniging.nl. Dit mag anoniem, maar hoeft niet. De redactie behoudt het recht om verhalen in te korten of niet te plaatsen.