Tekst grootte

Blikopener: IJsje halen

Blikopener
Geplaatst op: 7 september 2023 een goed gevulde vitrine van een ijssalon met tientallen smaken

‘Samen met drie vrienden loop ik op een warme zomeravond een ijssalon binnen. De smaken in de vitrine staan gedrukt op oranje bordjes met letters in reliëf, in diezelfde kleur oranje erop gedrukt. Iets te hard flap ik eruit dat ik de bordjes van de smaken irritant en lastig leesbaar vind, vanwege het lage contrast.

‘Tijd om een bril op te zetten’ – flapt de jonge caissière terug. We maken oogcontact en ze ziet het bloedvlekje in mijn oog, ik was weer geprikt in het ziekenhuis die week. Even blijft het stil. Ik geef haar een begrijpend glimlachje en we gaan door met het samenstellen van mijn ijsje. Banaan en chocolade, op een hoorntje alstublieft!’

Deel je ervaring in de blikopener!

Veel lezers herkennen zich in de situaties van anderen. Daarom hebben we de blikopener in het leven geroepen: een kort persoonlijk verhaal van maximaal 120 woorden, die je ogen opent voor een ander perspectief. Dit kan een grappige, ontroerende of verrassende situatie waarin het leven met minder zicht wordt beschreven.

Doe je ook mee? Mail je blikopener naar communicatie@oogvereniging.nl. Dit mag anoniem, maar hoeft niet. De redactie behoudt het recht om verhalen in te korten of niet te plaatsen.