Tekst grootte

Blikopener: Mobiele brigade

Blikopener
Geplaatst op: 4 oktober 2023 man houdt mobiele telefoon vast met google maps

Tijdens een wandeling in een voor mij onbekende wijk, stond ik stil en keek ik geconcentreerd op het Google-kaartje op mijn telefoon. Ik had ook een oortje in voor de gesproken navigatie instructies, maar die lieten me op dit moment helaas in de steek.

Een wat oudere vrouw loopt langs en zegt, met een duidelijk hoorbaar verwijt in haar stem: “Geen secónde meer zonder de mobiel!” Ik antwoord: “Klopt mevrouw, de mobiel is ontzettend handig om je weg te vinden als je niet zo goed ziet.” De vrouw slaat haar hand voor haar mond en loopt verder.

Deel je ervaring in de blikopener!

Veel lezers herkennen zich in de situaties van anderen. Daarom hebben we de blikopener in het leven geroepen: een kort persoonlijk verhaal van maximaal 120 woorden, die je ogen opent voor een ander perspectief. Dit kan een grappige, ontroerende of verrassende situatie waarin het leven met minder zicht wordt beschreven.

Doe je ook mee? Mail je blikopener naar communicatie@oogvereniging.nl. Dit mag anoniem, maar hoeft niet. De redactie behoudt het recht om verhalen in te korten of niet te plaatsen.