Tekst grootte

De beleving van openbare verlichting

Nieuws
Openbaar vervoer
Geplaatst op: 14 februari 2022

Resultaten van het onderzoek geven inzicht over de perceptie van verschillende lichtbronnen en kunnen bijdragen aan het ontwikkelen van een nieuwe richtlijn voor openbare verlichting, die ook recht doet aan ouderen en slechtziende mensen. Zo draagt deze studie bij aan het toegankelijker en veiliger maken van de openbare leefomgeving.

Wanneer

Het onderzoek vindt plaats van maandag 7 maart tot en met vrijdag 11 maart. U kunt zelf kiezen op welke avond u deelneemt. Als het slecht weer is, wordt het onderzoek naar de week erna verplaatst, van maandag 14 maart tot en met vrijdag 18 maart.

Waar

Op de Carnegiedreef in Utrecht

Duur

In totaal 90 minuten, start tussen 19.30 – 21.00 uur Uitgebreide informatie over de startlocatie, datum en aanvangstijd zal volgen nadat u zich heeft ingeschreven voor het experiment.

Tijdens het onderzoek zult u met een persoonlijke experimentbegeleider een aantal testen uitvoeren, waaronder een oogmeting (binnen) en een aantal testen op de Carnegiedreef zelf (buiten). De begeleider zal u hier een aantal (simpele) zichttaken geven en uw antwoorden vervolgens noteren.

Voor uw deelname aan het experiment krijgt u een vergoeding van 30 euro, tevens zullen uw reiskosten worden vergoed.

Meer informatie

Mocht u problemen hebben om naar de startlocatie van het experiment te komen, dan kan dit meestal worden opgelost door een van de medewerkers aan het experiment.

Hebt u nog vragen, voel u gerust vrij om contact op te nemen met de experiment begeleider (email: a.a.j.d.lange@student.tue.nl) of de projectleider van het onderzoek (email: r.boerop@clafis.com).

Aanmelden

U kunt u inschrijven door dit aanmeldingsformulier in te vullen.

Of een email naar :a.a.j.d.lange@student.tue.nl