Tekst grootte

Nieuwe miniblog: Duidelijke communicatie?

Blikopener
Geplaatst op: 10 juni 2021

Na de prik wachten we een kwartiertje. Ik duw mijn Samsung onder mijn neus om de tijd te checken en op Google Maps de route terug naar huis te bekijken. Opeens staat er een Rode Kruis-medewerker tegenover mij. “Gaat het wel goed met u?”, vraagt hij. “U knippert zo met uw ogen”. Ik vertel hem dat mijn man zojuist is gevaccineerd, niet ik. Ik voeg er aan toe dat ik een oogaandoening heb en slechtziend ben. Hij knikt alleen maar, zegt niets en loopt weg. Misschien dat ik later de ironie van het voorval in zal zien, maar zover ben ik nog niet. Ik zeg hem netjes gedag bij het weggaan.

Deel uw ervaring in een miniblog!

Veel lezers herkennen zich in de situaties van anderen. Daarom hebben we de miniblog in het leven geroepen: een kort persoonlijk verhaal van maximaal 120 woorden waarin een grappige, ontroerende of verrassende situatie rondom het leven met minder zicht wordt beschreven.

Doet u ook mee? Mail uw miniblog naar communicatie@oogvereniging.nl. Dit mag anoniem, maar hoeft niet. De redactie behoudt het recht om verhalen in te korten of niet te plaatsen.