Tekst grootte

‘Mijn geleidehond heeft alles in de gaten, ook in zijn pauze.’

Ervaringsverhaal
Geleidehonden
Geplaatst op: 27 juli 2023 een afgebroken tak door windschade ligt op een pad

‘Twee dagen na de hevige storm van 5 juli ging ik met mijn geleidehond Warrick naar ons park. Direct na het bruggetje mag hij al 2,5 jaar los lopen om met takjes te spelen, om lekker te rennen met andere honden en om complimentjes te krijgen over zijn uiterlijk.

Na het overlijden van onze pensioenhond Funky zoekt Warrick meer contact met ons, wil hij meer met ons spelen en verwarmt s’avonds onze voeten. Ook is zijn zorg voor mij terwijl hij ‘vrij’ is verandert. Hij was vaak zelf op pad en soms echt ontdeugend. Nu blijft hij steeds bij mij in de buurt en ik hoor zijn belletje constant in het park.

Zijn lieve zorg voor mijn veiligheid verraste mij opnieuw deze dag. Op het schelpenpad stond hij opeens vlak voor mij en wist ik niet waarom. Met mijn stok had ik niets vreemds gevoeld. Een langslopende buurvrouw vertelde mij dat hij mij blokkeerde voor een afgewaaide boomtop. Toen ik helemaal stil stond, begon hij met zijn bek aan een van de takken te trekken om die weg te halen van het pad. Natuurlijk lukte dat hem niet alleen en hielp de vrouw hem een handje. Wat een kanjer is die hond toch!

Ik ben ontzettend blij en ontroerd door zijn actie voor mijn veiligheid. En ook zonder geleidetuig zorgt mijn Warrick voor een ontspannen wandeling.’

door: Lilian Reijven