Tekst grootte

Actie Oogvereniging voor gemeenteraadsverkiezingen

Nieuws
Verkiezingen
Geplaatst op: 18 augustus 2021

De Oogvereniging heeft een pamflet verspreid: Oog voor mensen met een visuele beperking (pdf, 47 kB).

De belangrijkste punten uit dit pamflet:

  1. Niets over ons, zonder ons
  2. Maak openbaar vervoer toegankelijk voor mensen met een oogaandoening
  3. Maak gemeentewebsites en apps toegankelijk
  4. Zet expertise in voor een inclusieve arbeidsmarkt
  5. Ieder migrant moet kunnen integreren
  6. Sociaal domein kan nog socialer

Alle politieke partijen

Het pamflet is verstuurd naar alle politieke partijen in Nederland. Vrijwilligers van de Oogvereniging hebben de afgelopen periode hard gewerkt om alle mailadressen te verzamelen. Het pamflet is verstuurd vanuit het mailadres verkiezingen@oogvereniging.nl. Politieke partijen kunnen dit mailadres gebruiken om reacties door te geven en eventueel vragen te stellen.

Volwaardig meedoen

In het pamflet wordt aangegeven dat mensen met een visuele beperking volwaardig moeten kunnen meedoen in de samenleving. Dat is vastgelegd in het VN-verdrag Handicap. Om dit te realiseren is het van belang dat politieke partijen ervaringsdeskundigen betrekken bij het schrijven van het verkiezingsprogramma. Deze tip staat in het pamflet.

Nadat het pamflet is verzonden en de politieke partijen de gelegenheid hebben gehad om in hun verkiezingsprogramma te beschrijven wat zij gaan doen voor mensen met een visuele beperking, zal er in het najaar een vervolg aan deze actie worden gegeven en daarvoor wordt de hulp van de ledengroepen ingeroepen.