Tekst grootte

Hable One: het slimme braille toetsenbord voor jouw smartphone

Nieuws
Geplaatst op: 26 oktober 2021
Zo kan het navigeren door de telefoon met veeg en schuifbewegingen over een plat scherm een lastige taak zijn, wat ook nog eens lang duurt om te leren. De groep die al wel goed overweg kan met VoiceOver of TalkBack ervaart daarentegen vaak weer problemen als het gaat om het schrijven en verbeteren van teksten.
Daarom lanceerde het Nederlandse bedrijf Hable, de Hable One in September. De Hable One is het kleinste braille-toetsenbord voor smartphones. Door zijn formaat heb je nooit meer een tafel of bureau nodig om te typen.
De Hable One heeft zes braille- en twee extra toetsen voor meer functionaliteiten. Zodat je vanaf nu heel nauwkeurig typt en intuïtief gebruikmaakt van VoiceOver of TalkBack. Zonder dubbel te tikken of ingewikkelde veegbewegingen te maken.
Je hoeft bovendien niets te installeren om de Hable One te gebruiken. Je smartphone maakt verbinding met de Hable One via Bluetooth.
De Hable One is €249 en wordt ook door het UWV vergoed. Ben je nou benieuwd of de Hable One iets voor jou is? Bezoek de website (www.iamhable.com) voor meer informatie of stuur een mail naar freek@iamhable.com voor een gratis demo.