Tekst grootte

Houd Je Haaks

Nieuws
Geplaatst op: 22 april 2021

Doordat we beide blind zijn en te maken hebben met een chronisch te kort aan energie (CVS, fybromyalgie) is het voor ons allebei een flinke uitdaging om het dagelijkse leven zo aangenaam mogelijk door te komen. Maar deze uitdaging gaan wij zeker aan.

Edith en ik hebben veel steun aan elkaar. Even een appje of een belletje als dat zo uitkomt. Het zorgt voor een glimlach op ons gezicht. Helaas wonen we behoorlijk ver uit elkaar, maar we spreken elkaar heel wat vaker dan onze buren.

Algauw kwamen we tot de conclusie dat we allebei van creatieve activiteiten houden. Zo leerde ik Edith hoe je leuke, voelbare kaarten kunt maken. Sindsdien zijn er al heel wat mensen verrast met een zelfgemaakte kaart. Edith leerde mij haken en na even flink oefenen had ook ik de smaak te pakken. Langzaam ontstond bij mij het idee om gehaakte knuffels te gaan verkopen en ook Edith was daar gelukkig wel voor te porren. Met de nodige hulp bouwden we de website www.houdjehaaks.nl en sinds 1 maart is onze hobbyshop een feit. Ook op facebook zijn we behoorlijk actief.

Wat ons betreft is ‘Houd Je Haaks’ tweeledig. Enerzijds voorzien we de klanten van zelfgemaakte, unieke knuffels. Hierbij is er ook de mogelijkheid om een knuffel op maat te bestellen, waarbij we rekening houden met de specifieke wensen van de klant.

Anderzijds willen we met ‘Houd Je Haaks’ ook een stukje plezier uitstralen. We willen anderen laten zien waar we blij van worden en dat we, ondanks onze beperkingen, genieten van het leven. Nieuwsgierig geworden naar onze webshop? Ga dan naar: www.houdjehaaks.nl .

Noot van Klarinne: ik ben bij Ablke thuis geweest. Ze woont bij mij in het dorp. Ik kan u vertellen dat de gehaakte dieren niet alleen mooi zijn om te zien, maar ook om te voelen. Ze heeft voor mij een replica gemaakt van mijn overleden hond. Daar knuffel ik nog regelmatig mee, echt een aanwinst!