Tekst grootte

Informatie nieuwe Donorwet nu toegankelijk voor mensen met een visuele beperking

Nieuws
Geplaatst op: 27 juli 2020

In de nieuwe Donorwet, die per 1 juli 2020 is ingegaan, staat u automatisch aangemeld als donor wanneer u bent ingeschreven in een Nederlandse gemeente. Wilt u dit niet? Dan kunt u dat aangeven in het Donorregister. Zo’n 7,3 miljoen mensen hebben reeds hun keuze gemaakt. Moet u uw keuze nog maken? Dan kunt u tussen september 2020 en maart 2021 een brief op de mat verwachten met informatie hoe u deze belangrijke keuze kunt maken.

Toegankelijkheid

Brief niet toegankelijk? Geen nood, op de website van het Donorregister is sinds kort voorlichtingsmateriaal aanwezig in verschillende vormen, waaronder audiobestanden voor mensen met een visuele beperking en een video met doventolk voor mensen die naast hun oogaandoening ook gehoorproblemen hebben.

Bijeenkomsten

Wilt u graag meer weten over orgaandonatie voordat u een keuze maakt? Er worden lokale bijeenkomsten georganiseerd voor ouderen om meer informatie te vergaren over wat orgaandonatie precies inhoud, zodat u een betere keuze kunt maken.

Meer informatie

Op de website van het Donorregister vindt u meer informatie over hoe u uw keuze kunt maken, wat er precies gebeurt rondom uw overlijden, kunt u uw gemaakte keuze wijzigingen en treft u informatiemateriaal.