Tekst grootte

Kom Sinterklaas ontmoeten in zijn Utrechtse museumhuis!

Nieuws
Ouders van kinderen met een visuele beperking
Provincie Utrecht
Geplaatst op: 19 oktober 2023 tekening van een utrechts grachtendpand met sinterklaar in het portiek met de domtoren op de achtergrond

Multizintuiglijke ervaring

Sinterklaas komt logeren in Museum Catharijneconvent! Sint nodigt jullie van harte uit om een bezoek te brengen aan zijn tijdelijke huis in het museum. Hij wil het liefst zoveel mogelijk families ontvangen en heeft zijn logeeradres daarom tiptop in orde gemaakt voor een multizintuiglijke ervaring!

In het Huis van Sinterklaas kom je van alles te weten over de goedheiligman. Hij is al heel oud en zijn levensgeschiedenis zit vol bijzondere verhalen. Weet je bijvoorbeeld waarom hij zo dol is op water en altijd met de boot reist? En hoe dit samenhangt met de lekkernijen die we ieder jaar rond 5 december eten? Ontdek (hoor, ruik, beleef en voel) het tijdens een speciale ontmoeting met de Sint!

Toegankelijk voor mensen met een visuele beperking

Tijdens de route van 60 minuten bezoek je onder meer zijn werkkamer, keuken en slaapkamer. Spelenderwijs leren kinderen meer over de geschiedenis van de heilige Sint-Nicolaas. I.s.m. Bartimeus is het project qua inrichting en opzet toegankelijk gemaakt voor bezoekers met een visuele beperking. Je kunt hier meer over lezen op deze pagina: www.catharijneconvent.nl/tentoonstellingen/huis-van-sinterklaas/toegankelijkheid-huis-van-sint/.

Het Huis van Sinterklaas is alle dagen geopend van 18 november tot en met 5 december 2023 en is vooral geschikt voor kinderen van 3 t/m 8 jaar (en hun ouders natuurlijk)Zie voor meer info over tickets en prijzenwww.huisvansinterklaasinutrecht.nl