Tekst grootte

Miniblog: Bizarre waarheid

Blikopener
Geplaatst op: 29 maart 2023 close-up foto van een oog

Groot is mijn schrik als ik midden in de nacht wakker word om naar het toilet te gaan. Wat zie ik? Een grote zwarte vlek in mijn linkeroog. Ik wrijf erin, maar beter wordt het niet. Van slapen komt niet veel meer, daar het spook van de eeuwige duisternis mij telkens belaagt.

De volgende ochtend lijkt de vlek weg te zijn en grijp ik naar mijn telefoon om de Amslertest te doen. Gelukkig alle lijntjes zijn nog recht! Ik bekijk mijn mails.

Wat lees ik? Opnieuw grote schrik: een medicijn voor mensen met maculadegeneratie kan niet meer worden geleverd. Helaas is het de bizarre waarheid. Een grote donkere vlek in de medicijntekorten!

Deel je ervaring in een miniblog!

Veel lezers herkennen zich in de situaties van anderen. Daarom hebben we de miniblog in het leven geroepen: een kort persoonlijk verhaal van maximaal 120 woorden waarin een grappige, ontroerende of verrassende situatie rondom het leven met minder zicht wordt beschreven.

Doe je ook mee? Mail je miniblog naar communicatie@oogvereniging.nl. Dit mag anoniem, maar hoeft niet. De redactie behoudt het recht om verhalen in te korten of niet te plaatsen.