Tekst grootte

Nieuwe blog: Luxturna, hoe gaat het nu?

Nieuws
Geplaatst op: 28 juli 2021

Een kort blogje

Ik hou het dit keer kort, want heel veel is er niet veranderd.

De resultaten van 13 juli

Op 13 juli kwam ik voor de ‘driemaandencontrole’ in het Oogziekenhuis van Rotterdam. De resultaten waren, net zoals 18 mei, goed. Wederom kwam naar voren dat het nachtzicht en het contrast zijn verbeterd (maar dat wist ik natuurlijk al).

Voor het eerst deed de arts duidelijke uitspraken over mijn gezichtsveld ná de behandeling. Er waren geen veranderingen in vergelijking met de testdag in februari, voor de behandeling. Geen vooruitgang, maar nog belangrijker: geen achteruitgang. Het ‘RP-proces’ staat tot nu toe dus stil. Het werd ook duidelijk dat de verhoogde oogdruk geen schade heeft aangericht.

De status van de oogdruk + medicijngebruik

Over de oogdruk gesproken: deze heeft de afgelopen twee maanden nog wel wat geschommeld, maar op 13 juli was hij goed. Dat komt omdat ik inmiddels met de prednisolondruppels en -pillen heb mogen stoppen. De ontsteking in mijn linkeroog was weg. Ik mocht eerder al wat medicijnen tegen de hoge oogdruk afbouwen, en sinds 13 juli gebruik ik nog maar één soort oogdruppel, twee keer per dag. Binnenkort moet ik de oogdruk laten meten bij de opticien en als die goed is, mag ik waarschijnlijk ook met deze laatste oogdruppel stoppen.

Blij

Ik ben blij met de goede resultaten. Het is dan wel zo dat de behandeling me niet 100% laat zien, maar de gedachte dat het zicht nu waarschijnlijk stabiel blijft geeft rust.

Waarschijnlijk schrijf ik de komende tijd geen blogs meer over Luxturna. De meest interessante ontwikkelingen zijn nu wel achter de rug. Mocht er toch weer wat bijzonders zijn, dan laat ik het jullie weten.

Voor de geïnteresseerden: op mijn privéblog blog ik ook over het medische traject.

Over Meindert Brouwer

Meindert Brouwer is 25 jaar, heeft RP en blogt voor de Oogvereniging over school, studie, vrije tijd en alle andere dingen die hem bezighouden.