Tekst grootte

Nieuwe miniblog: Als je het niet ziet, hebben we het niet

Blikopener
Nieuws
Geplaatst op: 14 oktober 2021

Ik vraag de medewerker van de slagerijafdeling in de supermarkt: “ik kan het niet zien, zou u mij kunnen helpen met zoeken?” De medewerker kijkt nauwelijks op en zegt: “Als u het niet ziet liggen, dan hebben we het niet.” Ik herhaal mijn vraag, met een kleine wijziging: “Ik kan niet goed zien, dus daarom vraag ik u om hulp”. De medewerker blijft druk met iets anders en zegt: “Het is heel simpel, als u het niet ziet liggen, dan hebben we het niet.” Ik probeer het nog een laatste keer en vraag nadrukkelijk: “Ik ben zeer slechtziend, bijna blind, kunt u mij alstublieft helpen?” De man stelt “Hoe moeilijk kan het zijn, als je nou blind was… Het is echt heel duidelijk, als je het niet ziet, dan hebben we het niet.”

Ik besluit elders mijn boodschappen te doen.

Deel uw ervaring in een miniblog!

Veel lezers herkennen zich in de situaties van anderen. Daarom hebben we de miniblog in het leven geroepen: een kort persoonlijk verhaal van maximaal 120 woorden waarin een grappige, ontroerende of verrassende situatie rondom het leven met minder zicht wordt beschreven.

Doet u ook mee? Mail uw miniblog naar communicatie@oogvereniging.nl. Dit mag anoniem, maar hoeft niet. De redactie behoudt het recht om verhalen in te korten of niet te plaatsen.