Tekst grootte

Nieuwe miniblog: Geen andijvie!

Blikopener
Nieuws
Geplaatst op: 7 april 2022

Op het plaatje op de elektronische weegschaal zag het eruit als broccoli. Ik heb er een prijssticker van andijvie op mijn broccoli geplakt. Ze roept een collega en geeft de broccoli aan haar om opnieuw te wegen. “Dat scheelt u toch mooi 40 cent”, zegt ze. Intussen scant ze een ijsbeker die volgens mij in de aanbieding is. Ook dit blijkt niet de juiste. “Sorry, ik kan niet goed zien”, mompel ik. “Daar hoeft u toch geen sorry voor te zeggen”, zegt ze.

Met enige weemoed denk ik terug aan vroeger, toen ik supersnel kon lezen. Voortaan neem ik toch maar mijn loep mee naar de supermarkt.

Deel uw ervaring in een miniblog!

Veel lezers herkennen zich in de situaties van anderen. Daarom hebben we de miniblog in het leven geroepen: een kort persoonlijk verhaal van maximaal 120 woorden waarin een grappige, ontroerende of verrassende situatie rondom het leven met minder zicht wordt beschreven.

Doet u ook mee? Mail uw miniblog naar communicatie@oogvereniging.nl. Dit mag anoniem, maar hoeft niet. De redactie behoudt het recht om verhalen in te korten of niet te plaatsen.