Tekst grootte

Nieuwe miniblog: Het meisje met de parel

Blikopener
Geplaatst op: 19 augustus 2021

Ik deed mijn loepbril op en probeerde zo dicht mogelijk bij het schilderij te komen. Er had zich voor het schilderij een groep Franse scholieren verzameld. Opeens gebaarde de docent dat ze opzij moesten gaan voor mij. Ik inspecteerde de parel en deed mijn bril weer af. De docent vroeg mij in een mengeling van Frans en Engels hoe het schilderij eruit zag. Ik zei dat het er
goed uit zag en bedankte de leerlingen die mij aandachtig opnamen. “Wat aardig dat ze mij als slechtziende voor lieten gaan”, zei ik tegen mijn man. Mijn man, vloeiend in Frans, vertelde mij dat ze dachten dat ik een deskundige was die het schilderij kwam inspecteren.

Deel uw ervaring in een miniblog!

Veel lezers herkennen zich in de situaties van anderen. Daarom hebben we de miniblog in het leven geroepen: een kort persoonlijk verhaal van maximaal 120 woorden waarin een grappige, ontroerende of verrassende situatie rondom het leven met minder zicht wordt beschreven.

Doet u ook mee? Mail uw miniblog naar communicatie@oogvereniging.nl. Dit mag anoniem, maar hoeft niet. De redactie behoudt het recht om verhalen in te korten of niet te plaatsen.