Tekst grootte

Nieuwe miniblog: Kleding onthouden

Blikopener
Geplaatst op: 11 november 2021

Tegenwoordig let ik vaak op de kleding die mensen aanhebben, omdat ik gezichten niet goed kan zien. De medewerker in de optiekzaak heeft een wit overhemd aan, makkelijk te onthouden dus. Als hij terugkomt en mijn bril overhandigt, ben ik verbaasd. Ik zeg tegen hem: “Het is 26 graden buiten, voor mij hoef je je colbert niet aan te doen hoor!” Waarop hij stikkend van de lach zegt, “Mijn collega werd weggeroepen, dus ik heb het bijstellen van uw bril even overgenomen.” Duidelijk dus: het alleen onthouden van iemands kleding om die persoon te herkennen, is geen goed plan!

Deel uw ervaring in een miniblog!

Veel lezers herkennen zich in de situaties van anderen. Daarom hebben we de miniblog in het leven geroepen: een kort persoonlijk verhaal van maximaal 120 woorden waarin een grappige, ontroerende of verrassende situatie rondom het leven met minder zicht wordt beschreven.

Doet u ook mee? Mail uw miniblog naar communicatie@oogvereniging.nl. Dit mag anoniem, maar hoeft niet. De redactie behoudt het recht om verhalen in te korten of niet te plaatsen.