Tekst grootte

Nieuwe miniblog: Niet invullen voor een ander (oftewel: Nivea)

Blikopener
Geplaatst op: 10 februari 2022

Op een gegeven moment liep ik buiten en kwam ik een buurman tegen die ik al heel lang ken. Hij was een beetje in de war, eigenlijk was hij boos. Hij vertelde me dat mensen in de buurt hadden gezegd: ‘Wat moet zij nou met een blindengeleidehond, ze ziet toch nog wat!’ Deze buurman kende mij gelukkig goed en heeft toen geantwoord dat ook mensen die nog een klein beetje zien wel degelijk een blindengeleidehond mogen hebben. Nou ja, zíén? Ik had toen nog een kokervisus met zo’n 3% scherpte. Het heeft me toen best geraakt dat mensen zulke negatieve dingen zeggen!

Deel uw ervaring in een miniblog!

Veel lezers herkennen zich in de situaties van anderen. Daarom hebben we de miniblog in het leven geroepen: een kort persoonlijk verhaal van maximaal 120 woorden waarin een grappige, ontroerende of verrassende situatie rondom het leven met minder zicht wordt beschreven.

Doet u ook mee? Mail uw miniblog naar communicatie@oogvereniging.nl. Dit mag anoniem, maar hoeft niet. De redactie behoudt het recht om verhalen in te korten of niet te plaatsen.