Tekst grootte

Nieuwe miniblog: Slechtziend?

Blikopener
Nieuws
Geplaatst op: 10 mei 2021

Ik leg aan een medewerkster uit dat ik het keuzemenu niet kan lezen omdat ik slechtziend ben. Ik overhandig haar het bericht van het op te halen pakje en mijn paspoort. Ze vraagt: “Hebt u zich aangemeld?” Ik herhaal dat ik het keuzemenu niet kan lezen, omdat ik slechtziend ben. “Waarom kunt u het niet lezen?”, vraagt ze. Ik vertel haar voor de derde keer dat ik slechtziend ben.

Intussen heeft de volgende klant zich aangemeld. “Vindt u het goed als ik deze mevrouw eerst help?”, vraagt de medewerkster. Ik doe een paar stappen opzij, maar ze speekt blijkbaar tegen de nieuwe klant. Opeens praat ze met stemverheffing en duidelijk articulerend tegen mij: “WILT U DAN HIER EVEN TE-KE-NEN?”

Deel uw ervaring in een miniblog!

Veel lezers herkennen zich in de situaties van anderen. Daarom hebben we de miniblog in het leven geroepen: een kort persoonlijk verhaal van maximaal 120 woorden waarin een grappige, ontroerende of verrassende situatie rondom het leven met minder zicht wordt beschreven.

Doet u ook mee? Mail uw miniblog naar communicatie@oogvereniging.nl. Dit mag anoniem, maar hoeft niet. De redactie behoudt het recht om verhalen in te korten of niet te plaatsen.