Tekst grootte

Nieuwe miniblog: Trap op, trap af

Blikopener
Geplaatst op: 18 maart 2021

Wij zijn een goed team: Anneke is tevreden met mij en ik ben blij dat ik bijna in het Stadspark van Groningen woon. Lekker veel wandelen en rennen! Anneke en ik lazen de blog over de baas die van de trap viel en dat inspireerde mij om ook een blog te schrijven over traplopen. Als ik van boven naar beneden ga, loop ik heel voorzichtig en rustig. Ik word dan beloond met complimenten en koekjes. Maar nu komt het: om naar beneden te lopen, moeten wij eerst de trap op! Ik ben een Koningspoedel met lange benen en ik kan héél snel naar boven lopen. Ik neem de trap het liefst met drie treden tegelijk! Mijn bazin vindt dat niet leuk. Zij houdt mijn beugel stevig vast, zodat ik geen sprongen kan maken. Anneke en ik nemen bij voorkeur de lift in plaats van de trap. Voor mij als hond is traplopen niet goed voor mijn rug en heupen. Maar soms hebben we geen keus en moeten we toch. Trappen en geleidehonden zijn nou eenmaal geen supercombinatie…

Deel uw ervaring in een miniblog!

Veel lezers herkennen zich in de situaties van anderen. Daarom hebben we de miniblog in het leven geroepen: een kort persoonlijk verhaal van maximaal 120 woorden waarin een grappige, ontroerende of verrassende situatie rondom het leven met minder zicht wordt beschreven.

Doet u ook mee? Mail uw miniblog naar communicatie@oogvereniging.nl. Dit mag anoniem, maar hoeft niet. De redactie behoudt het recht om verhalen in te korten of niet te plaatsen.