Tekst grootte

NL-Alert app komt met aanpassingen voor gebruikers met een visuele beperking

Nieuws
Geplaatst op: 15 januari 2024 een promotievisual van de nl-alert app van een handje die een smartphone vasthoudt

De nieuwe NL-Alert app biedt en ondersteunt toegankelijkheidsfuncties op mobiele telefoons die NL-Alert duidelijker maken voor mensen die blind, kleurenblind of slechtziend zijn. Zo biedt de app de mogelijkheid om tekst voor te lezen, het contrast te verhogen en in te zoomen. En zijn NL-Alerts zeven dagen in de app terug te vinden. Je downloadt de app in de Apple App Store en Google Play Store. NL-Alert is het alarmmiddel van de overheid dat je informeert bij noodsituaties. Je ontvangt NL-Alert als noodmelding op je mobiele telefoon. Dat kan nu ook met de NL-Alert app.

App ondersteunt toegankelijkheidsinstellingen

NL-Alert moet voor iedereen duidelijk zijn. Daarom ondersteunt de NL-Alert app meerdere toegankelijkheidsfuncties die je kan instellen op je mobiele telefoon. Als je tekst-naar-spraak hebt ingesteld, werkt dit ook goed in de NL-Alert app. Ook ondersteunt de app de inzoomfuncties van je mobiele telefoon en instellingen voor verhoogd contrast. Tot slot kan je de app ook in donkere modus gebruiken. Ingestelde toegankelijkheidsfuncties op je telefoon neemt de NL-Alert app automatisch over. Goed om te weten: als je de NL-Alert app gebruikt, kan het zo zijn dat je twee keer een NL-Alert ontvangt. Eén keer via de app en één keer als noodmelding.

NL-Alerts terugluisteren

Ook kan je NL-Alerts met de app tot zeven dagen terugluisteren. Omdat standaard NL-Alerts worden verzonden als noodmelding, kan je die niet zo makkelijk terugvinden. Met de app is dit veel makkelijker. Goed om te weten: als je de NL-Alert app gebruikt, kan het zo zijn dat je een twee keer een NL-Alert ontvangt. Eén keer via de app en één keer als noodmelding.

Gebieden selecteren

Het delen van je locatie is niet verplicht. Je kan instellen dat je NL-Alerts voor heel Nederland ontvangt of bepaalde gebieden selecteren waarvoor je NL-Alerts wil ontvangen. Ben je in een gebied dat je niet hebt geselecteerd? Dan ontvang je geen NL-Alerts via de app.

Over NL-Alert

Je ontvangt een NL-Alert bij noodsituaties, zoals een brand of extreem weer. Op je mobiele telefoon, maar ook zie je de NL-Alert op digitale reclameschermen en reisinformatieschermen in het openbaar vervoer. In een NL-Alert staat wat er aan de hand is, wat je moet doen en waar je meer informatie kan vinden.