Tekst grootte

Noordenveld in halve finale Meest Toegankelijke Gemeente

Nieuws
Geplaatst op: 14 juli 2021

Dit is nodig: vier miljoen Nederlanders met een beperking of chronische ziekte kunnen, vijf jaar na ratificatie van het VN-Verdrag Handicap, nog altijd niet gelijkwaardig deelnemen in de samenleving door fysieke obstakels en bewuste en onbewuste uitsluiting.

Van eerste ronde naar finale

In de eerste ronde is twee-derde van alle gemeenten van Nederland beoordeeld door 2200 ervaringsdeskundigen. De halvefinalisten ontvingen positieve beoordelingen op hun toegankelijkheid.

Tot en met 29 augustus kunnen alle Nederlanders stemmen op een van de twaalf gemeenten en daarmee aangeven welke in hun ogen het beste werk maakt van toegankelijkheid. De vijf gemeenten met de meeste stemmen gaan vervolgens door naar de finale, waarin ze worden beoordeeld door een vakjury.

Toegankelijk Noordenveld

Ons lid Jan Harke Venema is voorzitter van Toegankelijk Noordenveld. Hij zet zich, samen met de gemeente, al jaren in voor een toegankelijke en inclusieve gemeente. Hij is trots dat Noordenveld is geselecteerd, maar beseft dat er nog veel werk aan de winkel is om de finale te bereiken.

Verkiezingscampagne en stemmen

Momenteel worden reportages over de toegankelijkheid in de twaalf best beoordeelde gemeenten gemaakt. Zo kan iedereen, ook wie niet in een van de gemeenten woont of zelf geen beperking of chronische ziekte heeft, meebepalen wie de winnaar wordt. 

De reportages zijn te vinden op www.meesttoegankelijkegemeente.nl. Via deze website kunt u ook uw stem uitbrengen.