Tekst grootte

Op naar inclusieve verkiezingen: doe nu mee aan het onderzoek

Nieuws
Geplaatst op: 10 maart 2022

Vul de vragenlijst in 

Hoe jullie input bijdraagt aan inclusieve verkiezingen

Kennis Over Zien heeft tijdens de landelijke Tweede Kamerverkiezingen 2021 een onderzoek uitgevoerd onder mensen met een visuele beperking. De resultaten van het onderzoek hebben er onder andere toe bijgedragen dat:

  • We in gesprek zijn gegaan met Tweede Kamer partijen en het onderzoek onderdeel is voor het debat over Verkiezingen in de Tweede Kamer.
  • We samen met 5 gemeentes en ervaringsdeskundigen een project zijn gestart om de gemeenteraadsverkiezingen toegankelijker te maken.
  • De teksten op de stempas zijn aangepast.
  • Er meer gemeentes een stemmal en soundbox beschikbaar stellen.
  • Er extra aandacht is voor de doelgroep in het Actieplan Toegankelijk Stemmen van Ministerie van Binnenlandse Zaken, Kiesraad, NVVB en VNG

Vervolgonderzoek tijdens Gemeenteraadsverkiezingen 2022

Graag zetten we onze initiatieven voort om uiteindelijk inclusieve verkiezingen te realiseren en daar hebben we jouw ervaringen bij nodig!

Na het onderzoek tijdens de landelijke verkiezingen, starten we nu een vervolgonderzoek tijdens de Gemeenteraadsverkiezingen 2022 om nog meer inzicht te krijgen in de ervaringen van mensen met een visuele beperking. We willen begrijpen waarom je wel of waarom je juist niet stemt? Hoe je de verkiezingen ervaart? Wat jouw wens is met betrekking tot de verkiezingen in de toekomst?

We hebben je hulp hard nodig, doe je mee? Onder de deelnemers worden 10 bol.com bonnen ter waarde van 25 euro verloot.

Ga naar het onderzoek >> 

Indien je niet zelfstandig het onderzoek kan invullen, dan nemen we de vragen graag telefonisch af. Neem contact op met de Ooglijn via telefoonnummer: 030 – 294 54 44.