Tekst grootte

Kennis Over Zien update: Week van de Implementatie

Geplaatst op: 28 november 2023 logo week van de implementatie met een beeld van een gieter die een boom water geeft

Eind januari is het zover: de jaarlijkse Week van de implementatie! Vanuit Kennis Over Zien organiseren Visio, Bartiméus en Robert Coppes Stichting een week lang dagelijks een activiteit rond implementeren. Onlangs hebben we jullie input verzameld: waar loop je tegenaan met implementeren, waar zou je meer over willen weten, wat zou je willen bereiken? Hiermee maken we een programma dat aansluit bij jullie kennisbehoeften en wensen.

Centraal staat het thema ‘Succesvol implementeren doen we zo!’. Het programma is inhoudelijk nog niet helemaal klaar, maar… we delen alvast wat wél bekend is. Zo kun je vast ruimte in je agenda reserveren!

Voor wie is het programma bedoeld?

Het programma is interessant voor iedereen die op een of andere manier een rol heeft bij implementaties;  projectleiders, opdrachtgevers, onderzoekers, expertisegroepen, ondersteuners – echt iedereen die met implementeren te maken heeft is van harte welkom!

Programma 22 – 26 januari 2024

Maandag 22 januari – 12.00 – 13.30 uur

Aftrapbijeenkomst: Succesvol implementeren doen we zo! (Online)

Succesvol implementeren, wat verstaan we daar eigenlijk onder? Wanneer spreken we van succes? In het eerste gedeelte van deze online bijeenkomst vertelt een spreker met veel implementatie-ervaring ons daar meer over. Het tweede gedeelte bestaat uit mini-workshops waar je handvatten krijgt om tot succesvolle implementatie te komen. De inhoud van de miniworkshops volgt later. We kunnen in elk geval zeggen dat het een gevarieerd aanbod wordt!

Dinsdag 23 januari – 9.00 – 10.30 uur

Workshop: Implementeren doen we samen! (Online)

Tijdens deze online workshop verkennen we het belang van samenwerken tijdens een implementatieproject. Aan bod komen de verschillende aspecten die bijdragen aan een succesvolle implementatie. Je krijgt in deze workshop aan de hand van een casus handvatten om het samenwerken te bevorderen.

Dinsdag 23 januari – 13.30 – 14.30 uur

Webinar “Hey Google, laten we implementeren!” (Online)

De Google Home smart speaker: slechts een gadget of een onmisbaar hulpmiddel? Tijdens dit webinar neemt Bartiméus je mee in hoe dit handige apparaat voor meer zelfstandigheid zorgt voor mensen met een visuele- en verstandelijke beperking. Daarnaast wordt besproken op welke manier zij de opschaling en implementatie voor elkaar hebben gekregen.

Woensdag 24 januari – 14.00 – 15.30 uur (Op locatie)

Open Huis: Maak kennis met Google Home

Google Home, wat is dat nu eigenlijk? En op welke manier kan dit systeem mensen met een verstandelijke (en visuele) beperking ondersteunen in hun zelfstandigheid? Kom langs tijdens het Open Huis van het Bartiméus FabLab in Doorn en bezoek de inspiratielabs. Bewoners vertellen je daar graag zelf hoe zij Google Home dagelijks gebruiken en wat dit voor hen betekent! Na aanmelding ontvang je een uitnodiging met het adres.

Donderdag 25 januari  15.00 – 17.00 uur

Workshop: Succesvol implementeren van onderzoeksresultaten (Online)

Deze online workshop organiseert Kennis Over Zien samen met implementatiespecialisten van ZonMw. We gaan in op de rol van onderzoek én onderzoekers bij succesvol implementeren. Aan bod komen zowel theoretische modellen uit de implementatiewetenschap als inzichten aan de hand van onderzoeksvoorbeelden.

banner met de logo's van visio, bartimeus, robert coppes stichting, oogvereniging en maculavereniging

Aanmelden voor programmaonderdelen

Heb jij het voorlopige programma bekeken en iets gezien dat je aanspreekt? Meld je dan meteen aan via deze link: Aanmelden Week van de Implementatie 2024. Voeg de data en tijden zelf aan je agenda toe. Professionals kunnen deelname registreren op een expertisecode. Je ontvangt in de komende weken een uitnodiging met een link naar de online bijeenkomst(en) of adresgegevens.