Tekst grootte

Update Kennisplatform Kennis Over Zien

Geplaatst op: 13 november 2023 logo kennis over zien

Vlak voor de zomer lanceerden we het nieuwe kennisplatform op kennisoverzien.nl. Op dit platform delen we kennis over het leven met een visuele beperking. Deze kennis is ontwikkeld door de expertisegroepen en -centra van de verschillende organisaties binnen Kennis Over Zien. De thema’s Ouderen, Toegankelijke Samenleving en Visuele en verstandelijke beperking bevatten al kennisartikelen bij de start van het kennisplatform. We geven je graag een update over waar we nu staan.

Sinds de zomer zijn we enthousiast verdergegaan met de voorbereidingen om de bestaande thema’s verder te vullen en kennisartikelen voor nieuwe thema’s, zoals ‘Opgroeien’ te kunnen schrijven. Er hebben inmiddels kick-offs plaatsgevonden met een flink aantal expertisegroepen en -centra. Beperking in horen en zien, CVI, slechtziende kinderen, blinde kinderen, autisme, LVI, oogheelkundige diagnostiek en angst & depressie zijn inmiddels gekoppeld aan een redacteur. Samen werken zij aan kennisartikelen gericht op professionals buiten de branche, en in een later stadium ook op de doelgroep zelf, hun naasten en begeleiders.

Alweer een paar stappen dichterbij publicatie

Zoals je vast weet, hebben de leden van de expertisegroepen en -centra volle agenda’s. Het aanleveren van input en geven van feedback kost tijd. Toch kunnen we met trots melden dat de eerste artikelen inmiddels geschreven zijn, én voorzien zijn van feedback door de expertisegroepen. We zijn dus al een paar stappen dichterbij publicatie op het kennisplatform!  We zijn blij met de samenwerking met de expertisegroepen en kijken uit naar de vervolgstappen, zowel in de lopende processen als met de nog op te starten samenwerkingen.

Jouw artikelen ook op kennisoverzien.nl publiceren?

Ben je betrokken bij een expertisegroep of centrum die nog niet genoemd is in bovenstaande opsomming? Ook voor jou wordt er tussen nu en begin 2024 een kick-off met de redactie van Kennis Over Zien gepland. Je kunt je alvast voorbereiden door documenten, artikelen, video’s en ander materiaal dat klaar is om extern te delen te verzamelen in een mapje. Je hoeft niets nieuws te ontwikkelen; we delen graag eerst bestaande kennis. Door deze input alvast verzameld te hebben, kan na de kick-off meteen gestart worden.

Vragen?

Heb je na het lezen van dit bericht vragen? Neem contact op met het redactieteam via redactie@kennisoverzien.nl.