Tekst grootte

Vernieuwing liften station Amsterdam RAI en Heemstede/Aerdenhout

Openbaar vervoer
Provincie Noord-Holland
Geplaatst op: 9 maart 2023

ProRail is bezig oude liftinstallaties te vervangen door nieuwe op station Amsterdam RAI, liften buiten dienst tot en met vrijdag 5 mei en Heemstede/Aerdenhout, liften buiten dienst tot en met dinsdag 6 juni.

Amsterdam RAI

ProRail vervangt op dit station de lift die toegang geeft tot sporen 3 en 4. Gedurende deze periode zal er geen vervangende lift naar sporen 3 en 4 zijn.

Heemstede-Aerdenhout

ProRail vervangt op dit station beide liften. Gedurende deze periode zullen er geen vervangende liften aanwezig zijn.

Vervangende oplossing

De vaste trappen en eventuele roltrap blijven wel normaal in gebruik. Er kan, zo nodig, worden omgereisd. Plan uw reis via de reisplanner op www.ns.nl/reisplanner.

Indien het reizen per trein uitsluitend mogelijk is met behulp van een lift op het station dan kan gebruik worden gemaakt van een taxi. In dat geval wordt taxivervoer verzorgd via één van de nabijgelegen stations van Amsterdam RAI en Heemstede-Aerdenhout (extra reistijd 15-20 minuten). In geval van Amsterdam RAI kan het best gebruik worden gemaakt van de metro en reizen via Amsterdam Zuid (dat is veelal sneller dan omreizen en het gebruik van een taxi).

Wat zijn de nabijgelegen stations waar taxivervoer beschikbaar is?

Voor Heemstede-Aerdenhout zijn dit stations Haarlem en Hillegom. Voor Amsterdam RAI zijn dit stations Amsterdam Zuid en Duivendrecht. ProRail betaalt de taxikosten. Alle taxi aanvragen lopen via NS klantenservice. Het directe nummer van NS Klantenservice 030 235 7822.

Meer informatie

www.prorail.nl/reizigers/stations/toegankelijkheid
ProRail Publiekscontacten 0800 – 776 72 45 (gratis)