Tekst grootte

Vers van de pers: ‘Braille blog’

Ervaringsverhaal
Nieuws
Geplaatst op: 25 mei 2023 cover van het boek braille blog

Het boek “Braille-blog, een verzameling blogs uit de afgelopen vijf jaar, van Ellen Koudijs-Siebel is uit. In deze Braille-blog beschrijft Ellen op lichtvoetige wijze, haar dagelijkse belevenissen als werkende, blinde moeder. Ellen zet in slechts een paar zinnen een situatie of gebeurtenis zo scherp neer, dat je deze onmiddellijk herkent. Sterker nog, je krijgt het gevoel dat je er zelf bij was of je wordt zelf even Ellen.

Wat begon als een grapje op het intranet van haar werk, groeide uit tot een veel gelezen online-blog. Haar blogs verschijnen niet alleen via haar eigen sociale mediakanalen, ze is al jaren de vaste blogger in het blad van de Oogvereniging. Daarnaast verschijnen haar blogs ook geregeld in andere tijdschriften of websites.

Sinds haar vijfde jaar is Ellen volledig blind. Uit haar eerste levensjaren heeft zij nog wel visuele herinneringen, maar ze leerde alles zonder zicht. Haar levensmotto: ‘Ik kan alles behalve zien.’ heeft haar ver gebracht. Ze werkt als senior beleidsmedewerker bij de Rijksoverheid, heeft een gezin en leidt een druk sociaal leven.

De blogs geven op prikkelende wijze de lezer een ander perspectief op alledaagse zaken. Na het lezen, zie je pas hoe visueel de wereld is ingericht.

‘Het schrijven helpt me om gebeurtenissen een plekje te geven,’ zegt Ellen. Ook minder leuke ervaringen beschrijft ze met een knipoog. “Het leven is al serieus genoeg en met zeuren bereik je niks.”

Zin gekregen om ook eens over haar schouder mee te kijken? Het boek ‘Braille blog’ is verkrijgbaar bij iedere betere boekhandel.