Tekst grootte

Vuelta met blindentolk in Utrecht, Den Bosch en Breda

Nieuws
Geplaatst op: 12 juli 2022

Toegankelijkheid

Vuelta werkt aan toegankelijkheid. Op diverse locaties zijn er speciale plekken waar je op een veilige manier de renners voorbij kunt zien en horen komen.

Locaties en tijden

Hieronder volgende de locaties en tijden waar de renners langs de publiekslocaties komen.

  • Blindentribune Station Zuilen, Utrecht (vrijdag 19 augustus): Om 16:00u. starten de renners met trainen. Om 17:45 start de reclamekaravaan vanaf de Jaarbeurs en om 18:30u. start de eerste ploeg vanaf de Jaarbeurs. In totaal zijn er 23 ploegen die om de 4 minuten starten. Op de blindentribune bij station Zuilen kunnen bezoekers de wedstrijd volgen met audiodescriptie. Lees het artikel de Vuelta bezoeken met een beperking op de website van de Utrechtse internetcourant (Duic).
  • Stationsweg, ‘s-Hertogenbosch (zaterdag 20 augustus): Om 12:15u. start vanaf de Citadel de reclamekaravaan. Om 13:15u. starten de renners vanaf de Citadel. We verwachten dat de renners tussen 13:15u. en 13:35u. hier langs zullen komen.
  • Claudius Prinsenlaan, Breda (zondag 21 augustus): Tussen 16:00u. en 16:30u. komt hier de reclamekaravaan langs en tussen 17:00u. en 17:30u. verwachten wij hier de renners. Lees meer over de blindentribune in Breda in het artikel uit BN-de Stem.

De blindentribune is een locatie aan het parcours die door middel van dranghekken en banieren is afgeschermd, zodat er voldoende plek is voor mensen met een visuele beperking. De blindentolken staan binnen 20m afstand van deze locatie. Vooraf aanmelden is niet nodig. Iedereen kan gelijk naar de opstelplekken en blindentribunes komen. Ook zullen er langs het parcours parcoursposten staan. Deze parcoursposten hebben als taak om het publiek op afstand te houden, maar kunnen ook aangesproken worden om informatie of de weg te vragen.

Toiletten

Daarnaast is er op de locaties rekening gehouden met de toiletvoorziening.

  • Station Zuilen: DB Oefenstudio’s in het CAB-gebouw
  • Station ’s-Hertogenbosch
  • Claudius Prinsenlaan: Wooncentrum Vredenbergh

Meer informatie

Meer informatie is te vinden op de toegankelijkheidspagina van de Vuelta Holanda.